View Single Post
Vechi 20.04.2009, 13:53:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Cristi,te-ai exprimat foarte dezinvolt fata de restrictiile amintite de mine,recunosc,in ceea ce te priveste ai foarte mare dreptate,insa eu nu vorbeam nici pe departe de o restrictie "temporara",de care amintesti,ci de o restrictie de "ani de zile,poate zeci de ani de zile",dupa cum am spus...ajungand pana la intreaga viata,pentru cazuri care nu au legatura cu pacatele cele mai semnificative din sanul spovedaniei;curvie-preacurvie,avort-crima,pacate impotriva Duhului Sfant,eres...etc,pacate de capatai).Din perspectiva ta,totul este clar,este mai linistitor,iar restrictia chiar o binecuvantare,insa eu m-am referit la...extreme,extreme pe care nu ti le inchipui.
Ai să vezi tu Ory, cum o să sară pe noi unii ceva mai vrednici ! Exemple : unul care a vomat fără voie lui după împărtășanie se canonisește 40 de zile prin post și 50 metanii zilnic , sau pentru o înjurătură poți fi oprit între 1 și 2 ani, sau unul ce a jurat strâmb la tribunal se oprește 10 ani, sau păcatul Malahiei se canonisește 40 zile mâncare uscată, 100 de metanii pe zi , oprit de la împărtășit 2 ani, etc. Nu mai vorbesc de ce spuneai tu . Toate canoanele sunt, există și trebui aplicate, așa vor spune mulți. Stiu Ory, înteleg perfect , dar vor fi voci tunătoare la cele spuse de noi, la flexibilitatea și la echilibru propovăduit de noi.