21.04.2009, 22:15:15
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de litanu
Mantuirea vine prin credinta in jertfa Mantuitorului.
|
Mântuirea vine prin fapte, aceentuez lucrul acesta pentru că ereticii neoprotestanți susțin că simpla credinta in jertfa Mantuitorului și mărturisirea faptului "că s-a predat Domnului" prin botezul la secta il mântuiește:
Iacov 2. 17-20 Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și[COLOR=red] eu îți voi arăta, din faptele mele, credința [/COLOR][COLOR=red]mea. 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? [SIZE=3]Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. [/SIZE]20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?... 26. Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este."
[/COLOR]
[COLOR=red]Iată cum definește IIsus Hristos CREDINȚA[/COLOR]:
Matei 21 28. " Un om avea doi fii. Și, ducându-se la cel dintâi, i-a zis: Fiule, du-te astăzi și lucrează în via mea. 29. Iar el, răspunzând, a zis: Mă duc, Doamne, și nu s-a dus. 30. Mergând la al doilea, i-a zis tot așa; acesta, răspunzând, a zis: Nu vreau, apoi căindu-se, s-a dus. 31. Care dintr-aceștia doi a făcut voia Tatălui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea."