La Tanacu a fost vorba de un omor prin imprudenta. Fata trebuia tinuta in spital pentru ca era schizofrenica, nu avea nici un diavol. Unul din simptomele acestei cumplite boli este sa ai halucinatii auditive. pentru ca avea o varsta, ii veneau in minte obscenitati si din cauza bolii. Formandu-se in mediul acela fanatic de la manastire, s-a speriat ca o indeamna diavolul sa se culce cu barbati, s-a inchis in chilie sa posteasca si sa se roage. Dar boala aceasta cere viata linistita, in consecinta nu i-au disparut halucinatiile si ea s-a speriat si mai rau. In fine a fost dusa iar la spital dar a fost externata din pacate si s-a intors la manastire. Aici s-a format un fenomen paranoid in masa iar calugarul asa zis Daniel si maicutele au facut o fapta regretabila adica au legat-o de o cruce si nu i-au dat apa si mancare timp de trei zile sub pretextul sau nebunia lor cum ca diavolul iese cu post si rugaciune, asa ca au martirizat-o pe biata Irina , Dumnezeu sa o ierte!
Eu sunt in cunostinta de cauza, si eu am aceasta boala iar in cazul meu haluicnatiile au disparut dupa doi ani jumate, iar pentru faptul ca ma rugam mult in sf. biserica fiind deja bolnava, aveam delir mistic, adica auzeam soapte care injurau cele sfinte si pe mine. Nu este vorba de diavol ci de o afectiune a creierului. Am fost sfatuita de medici sa ma rog duar seara, sau dimineata, pentru ca era un cerc vicios in creierul meu, de ce "ma luptam" mai mult in biserica de aia mi se agrava acest simptom. Uite ca cu o viata linistita am scapat de cativa ani de aceste halucinatii , dar nu ma forteaza nimeni la nimic. Asa ca cazul Tanacu nu trebuie sa se mai repete! A fost un mare pacat, Dumnezeu sa ii ierte pentru nesabuinta lor pe acei calucari.
|