View Single Post
Vechi 22.04.2009, 21:28:57
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Am si eu o intrebare;ciocolata,care sunt proprietatile acesteia,ce beneficii si ce efecte secundare are,consumata in cantitati,relativ normale,dar zilnic?
...o verisoara mi-a spus ca ea produce cosuri,sau mai bine spus,bubite de-acelea dureroase pe sub piele.
Ciocolata este de evitat pentru cei care au (deja)acnee.Nu produce acneea. Poate totusi cateva bubite nu te vor impiedica sa mai gusti din cand in cand.
Niste studii recente au aratat efectul antidepresiv al ciocolatei negre, dar si efect antioxidant.
Persoanele care au diabet n-ar trebui sa manance ciocolata nici macar neagra, cat si nimic din ce contine zahar. Ciocolata speciala pentru diabetici e calorigena, asa ca nu e prea agreata in diete.
Sunt pareri pro si contra: ciocolata dezvolta carii, nu lasa calciul sa se absoarba, sau poate are efect antioxidant si antidepresiv- ai putea trai mai mult daca mananci frecvent, sau chiar sa imbatranesti mai lent. Unii spun ca nu ingrasa. E bine totusi sa citesti caloriile pe ambalaj inainte de a manca, daca ai probleme cu greutatea.
Probabil ca trebuie, ca de obicei, totul cu masura.
Reply With Quote