22.04.2009, 21:55:03
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Când Maria-Și dete seama că Biserica, prin lupte / Câștigase cu ardoare și strădanii ne-ntrerupte, / A crescut și se avântă prin vârtejuri fără teamă, / Spre a nu-i mai face umbră cu splendoarea ei de Mamă. / Se ascunse bucuroasă sub marama umilinței, / Și la umbra ei cea deasă, la izvoarele Credinței, / Ea-și trăiește anii ultimi de viață pe pământ / Zăvorâtă-ntr-o tăcere cu mireasmă de mormânt. / Dar Smerenia, sporită lângă focul din cămin, / Nu-i un cioclu ce-i îngroapă perla harului divin, / Ci-i un scripete ce-o-nalță în sfințenie mai sus ! / Iar tăcerea ei, pătrunsă de misterul lui Iisus, / E ca râul care curge pe sub dealuri și păduri, / Tăinuit, și-n depârtare, răzbătând prin mii de guri / Se revarsă ca o mană roditoare pe câmpie, / Și-nverzește iarba arsă de dogoare și-o învie. / Ea trăiește acum în sine, toată inimă și dor, / Într-un praznic de lumină, paradis încântător, / Și-ntr-atât o-mpodobește Duhul Sfânt cu noi splendori / Că , privind-o , Serafimii stau pe gând întrebători ! / Și văzându-ți înălțată până-aicea slava ta, / Mă cutremur că mă-ncumet să te cânt cu lira mea ! / O, Lumina mea, Marie , pentru ce mă-ndemni să-ți ferec / Neprihana ta-n cuvinte, eu , prihană de-ntuneric.
<<< Va urma >>>
|
Căci zadarnic îmi închipui, în oglinda minții mele, / O fecioară mai curată ca lucirile de stele ; / Și-n zadar îmi mai adaug vraja câmpului de flori, / Și-nmulțesc aceste haruri zeci de mii de multe ori, / Tu ești totuși mai frumoasă decât tot ce cuget eu, / Căci ești Floarea omenirii ce-a rodit un Dumnezeu ! / Dar putea-vei, multă vreme, să mai stărui pe pământ, / Tu, o rază de lumină, fără Soarele tău sfânt ? / Lumea n-are nici un farmec, dacă nu-i în ea Iisus, / Și de-atunci, de când iubirea te-a rănit și-apoi s-a dus, / Tu te mistui însetată după El mai arzător / Ca un cerb rănit ce-adastă apa rece din izvor