Subiect: filmulet 666
View Single Post
Vechi 23.04.2009, 16:21:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De fapt ce inseamna o frecventa joasa? Inseamna o perioada foarte mare, o linie dreapta unidimensionala, adica o stare de incremenire a firii, a energiei, o stare de monotonie continua, de neschimbare, de inghetare, de moarte a materiei sau a spiritului... Iadul in intunecimea lui statica...

Prin opozitie, frecventele inalte, acel "sus" denota activitate, dinamism, transformare, evolutie, [COLOR=Red]viata[/COLOR]!
Un citat din "Timp si vesnicie", o conferinta tinuta de Parintele Staniloaie:

Deoarece nu suntem capabili să simplificăm lucrurile printr-un răspuns hotărât iubirii lui Dumnezeu, întâmpinăm pe cale numeroase probleme. Atâta timp cât avem o șovăială spirituală în noi înșine, timpul are întotdeauna o dublă posibilitate; poate fi un timp de înălțare către Dumnezeu sau de cădere într-o veșnicie întunecată. În acest sens, timpul va ajunge la un sfârșit numai atunci când am dat fie un răspuns deplin și imediat chemării lui Dumnezeu, fie atunci când, definitiv și finalmente ne-am închis în propria singurătate unde nu mai există nici o chemare și nici o posibilitate de răspuns. Un refuz constant de a răspunde ofertei de dragoste fixează făptura, din punct de vedere spiritual, într-o imposibilitate totală de comunicare. Aici, nu mai poate fi vorba de așteptare sau de nădejde. Credem că, în această stare, nu mai are vreun rost să vorbim de timp, cu atât mai puțin de plinătatea veșniciei. Fiindcă în această stare nu mai poate fi vorba de ceva nou, tot ce mai rămâne e o imagine a veșniciei întoarsă pe dos, la extrema opusă față de adevărata veșnicie: timpul a devenit fără sens - inutil – din pricina nimicului total, o absență a oricărei mișcări de sens într-o direcție sau alta. Monotonia fără sfârșit a nimicului (a abisului fără sens) și plinătatea (bogăția) comuniunii reprezintă două forme total opuse ale veșniciei. Prima este veșnicia morții iar a doua veșnicia vieții.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote