Subiect: filmulet 666
View Single Post
Vechi 23.04.2009, 16:23:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit continuare

Timpul are o dimensiune creatoare atunci când avansează spre plinătatea adevăratei veșnicii. Această dimensiune sau direcție creatoare a timpului izvorăște din viața nesfârșitelor energii dumnezeiești insuflate/impregnate în lumea creată. Timpul, care se fixează în această monotonie permanentă, nu mai are nimic din această direcție creatoare. Propriu-zis, nici nu mai putem vorbi de timp ca atare, pentru că nu mai avem de-a face cu o succesiune de stări în care descoperim întotdeauna câte ceva nou. Timpul devine o veșnicie a nimicniciei (a golului existențial) și a monotoniei în care nădejdea nu mai e posibilă, ’ Lăsați orice speranță, voi cei ce intrați aici ’ – el este astfel lipsit cu desăvârșire de înțeles și de succesiune. E o stare existențială de damnare veșnică, o împietrire, ca o moarte conștientă. Este nemișcarea sau veșnicia întunecată a iadului, a întunericului celui mai dinafară, a întunericului existențial; absența vieții, simțită ca un chin.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote