Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Mai frate Dorin, de unde le tot scoateti, in care minastiri romanesti nu se maninca deloc carne si sunt vegetarieni?. I-ai cunoscut personal?(asta este foarte important), stii tu daca se imbolnavesc sau nu?. Ai vazut tu vre-o statistica recenta in legatura cu starea sanatatii lor? Parerea mea este sa mergi pe la spitale si sa intrebi de cite ori au de a face cu calugari. Eu nu afirm ca nu sunt sanatosi din cauza alimentatiei insa zic ca inainte de a afirma ceva ar fi bine sa te documentezi. Poate confunzi cu cele din Burma si India, budistii care au o mare abundenta de fructe cereale si legume pline ochi de toate elementele necesare, cum ar fi avocado si mango.
|
Imi cer iertare daca mahnesc prin cuvinte nefondate in date statistice. Nu ma refeream neaparat la manastirile din Romania, ci la calugarii din intreaga Biserica de Rasarit. Recent am vazut cum la Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit (Israel) regimul era unul dintre cele mai aspre posibile, iar printre calugari erau si batrani. De asemenea, nu cred ca in Pateric batranii cautau vitamina respectiva, si nici nu cultivau fructe precum avocado sau mango. Si in Romania sunt manastiri (si calugari, dintre care si cunosc o parte, chiar in varsta - 70ani) in care nu se mananca deloc pic de carne. Eu nu spuneam ca sunt calugari vegetarieni, ci calugari ce nu se ating de carne, si nu mai simt lipsa acelei vitamine.
Este o parere personala. Cine vede lucrurile altfel este liber sa le vada.