View Single Post
Vechi 23.04.2009, 20:25:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cristi, eu consider ca distinctia sexuala nu apare ca urmare a caderii in pacat. Eu cred ca ea exista si inainte de pacat. Numai ca inainte de caderea in pacat, simtirea era supusa ratiunii si nu invers. Daca omul nu ar fi cazut in pacat, oamenii s-ar fi inmultit altfel. Ca neamul omenesc se putea inmulti si altfel, ne-o dovedesc diverse exemple din Scriptura: Sara naste la batranete, Ana va naste ca rod al rugaciunii...

Ca se vorbeste cand la singular, cand la plural atunci cand se ia in discutie actul creatiei omului, se descopera misterul singularului si al pluralului din Dumnezeu: Unul in fiinta, intreit in persoane.

Iar a deveni asemeni ingerilor, nu inseamna a renunta la ceva din natura umana, ci a o transfigura. Sa nu intelegi ca sunt mai presus de Sfantul Grigorie de Nyssa, am emis doar o parere personala.
Doamne, ce repede se adeverește cele gândite de mine ! Da, dragă Costel, ce scrii tu, mi-au trecut și mie prin minte, și chiar mă gândeam la o intervenție în acest sens. Ce pot spune? Doar tot ca tine, nici eu nu pot fi mai presus de Sf. Părinți . . .