105. “Cerul și pământul cel nou” de la Pucioasa (Partea a VI-a)
[COLOR=purple]105. “Cerul și pământul cel nou” de la Pucioasa (Partea a VI-a)[/COLOR]Sinteză recapitulativă asupra viziunii pucioșilor despre[COLOR=red] cerul nou și pământul nou[/COLOR]:
1. “Cerul nou și pământul nou” este:
– o expresie în sensul figurat, adică o figură de stil care a hrănit imaginația unei purificari universale, pentru mulți creștini de-a lungul veacurilor:
[COLOR=blue]“ Domnul iarăși vine, și vine cu legea sfințeniei […] Cele vechi trec și se șterg, și se aștern în locul lor [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], și nimic necurat, nimic vechi, nimic omenesc nu va mai rămâne între cele noi.[/COLOR][COLOR=blue] “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 28-08-1993);
– o expresie în sens propriu , adică o realitate palpabilă și vizibilă pentru simțuri, care schimbă radical percepția și trăirea omului față de Univers:
[COLOR=blue]“ … cerul va coborî pe pământ ca să se așeze [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], după cum este făgăduința din Scripturi… “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 29-08-1993)
2. “Cerul nou și pământul nou” este
– o schimbare formală, exterioară care se manifestă printr-o lume cosmetizată, percepută doar prin [COLOR=blue] “înfățișarea cea nouă a facerii”[/COLOR]( expresie din “Cuvântul” datat 12-12-2007)
– o schimbare de fond, interioară, profundă, care se manifestă printr-o printr-o “ [COLOR=blue]naștere din nou a lumii, [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] “ [/COLOR]( expresie din “Cuvântul” datat 19-08-2008)
3. “Cerul nou și pământul nou” este
– o aspirație voită, dar încă neabordată și neîmplinită:
” [COLOR=blue]voiesc să fac din mijlocul tău [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 12-02-2009):[COLOR=blue] “ Vezi tu, măi fiule, că Eu am dreptate când îți spun că [/COLOR][COLOR=fuchsia]avem de lucrat[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue]? “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 03-06-1995)
– o aspirație voită, aflată în fața unei iminente abordări:
[COLOR=blue]“ Și iată, dau să vin […], dau să suflu [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], […]Iată, voiesc să stau cu împărăția Mea pe pământ și să lucrez din ea [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 12-06-1993)
– o realitate deja împlinită, care vine din trecut și se prelungește și în prezent:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Iată[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], căci deasupra ieslei de la voi am cerul deschis, tată.“ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 07-01-1995)
– o realitate prezentă, care acum se lucrează în timp, după ce a fost așteptată de veacuri:
[COLOR=blue]Cuvântul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]și azi[/COLOR][COLOR=blue] face [/COLOR][COLOR=red]cer și pământ[/COLOR][COLOR=blue][…] [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin tine[/COLOR][COLOR=blue], tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fac [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue]“ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 23-10-1994);[COLOR=blue] […]acum iarăși se lucrează prin cuvânt și [/COLOR][COLOR=fuchsia]se fac [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] “ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 23-04-1993);[COLOR=blue] “ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Lucrează[/COLOR][COLOR=blue] Domnul [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], și biruința aceasta este așteptată de veacuri, iubiții Mei. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 27-05-1993);[COLOR=blue] “ Și iată, iarăși lucrează Tatăl prin Fiul, prin Cuvântul, și iarăși se fac toate, [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue] …“[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 04-12-1996)[COLOR=blue] “ O, fiule român, […] [/COLOR][COLOR=fuchsia]fac[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue]… “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 14-05-1995)
– o realitate prezentă, acum și aici:
[COLOR=blue] “E veacul cel nou și cel sfânt cu voi. E împărăția cerurilor cu voi pe pământ. [/COLOR][COLOR=fuchsia]E [/COLOR][COLOR=red]cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue]. Amin, amin, amin. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 11-06-1995)
– o realitate viitoare care sosește curând, curând:
[COLOR=blue]“ Eu […]voi arăta […] [/COLOR][COLOR=red]cer și pământ nou [/COLOR][COLOR=fuchsia]curând, curând[/COLOR][COLOR=blue] “ [/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 07-04-2009);
– o realitate viitoare care va sosi într-un viitor neprecizat:
[COLOR=blue]“ Dintr-un sâmburel mititel [/COLOR][COLOR=fuchsia]voi însămânța[/COLOR][COLOR=red] cer nou și pământ nou[/COLOR][COLOR=blue], la cuvântul Meu. “[/COLOR](Citat din “Cuvântul” datat 28-08-1994)
|