Citat:
În prealabil postat de Mircea
Cred ca poporul nostru foloseste gresit acest termen. Din pacate cei mai multi dintre noiu, avem o cunoastere superficiala a credintei. Sa speram ca in viitor vom avea mai multa dorinta de a ne apropia intradevar de cresinism. Aici intra si tratarea tuturor cu toleranta. si eu, intalnind acum cativa ani niste martori ai lui iehova, i-am tratat destul de urat. Imi pare rau... Din discutiile pe care le-am avut cu colegii mei, am inteles ca Martorii au facut multe deservicii celor din confesiunea protestanta. Anyway, cred ca a fi pocait, inseamna sa ai smerenie, sa-ti recunosti pacatele in toata vemea si sa ai clipa mortii tot timpul in fata ochilor.
|
Poporul nostru nu foloseste nicidecum gresit, acest termen, cainta, pocainta; starea metanoica, ne-a dat posibilitatea sa mai fim aici la rascrucea tuturor necazurilor, smeriti, dar vii, de atata amar de vreme!
Stiinta, cunostinta, este cea care este, dar trairea da dimensiunea adevaratei credinte si a faptuirii! Asta-i piatra de poticnire pentru demagogi, pentru ipocriti, si alti asemenea, de care sa ne fereasca Dumnezeu! Aceasta este smerenia si amintirea
ne-incetata a mortii!