24.04.2009, 23:12:06
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Fani71
As vrea sa reiau firul de la inceput si sa spun ceva despre problema neapropierii de Sfintele Taine in timpul cilului la femei (Despre ce 'perioade' specifice genului la barbati vorbesti, mdosat? Din cate stiu eu nu sunt perioade, dar li se intampla sa aiba scurgeri nocturne si la acea se zice eventual sa nu se impartaseasca).
Eu nu sunt de acord. Cred ca regula asta este o influenta iudaica infiltrata in crestinism. Asa credea si Sf Ioan Gura de Aur, care era impootriva acestei reguli si spunea ca numai pacatul ne intineaza. (Pot sa caut referintele)
Da, poate ca ciclul asa cum il cunoastem acum sa fie urmarea caderii, dar ca si moartea fizica, el nu a disparut odata cu Intruparea si Inviera lui Hristos. Proin botez, noi ramanem cu urmarile caderii - continuam sa murim, sa ne imbolnavim, sa avem ciclu, etc.. - dar ele nu mai au acelasi sens ca in Vechiul Testament. Ele pot fi cale spre mantuire si nu mai sunt piedici. Aa cum pentru crestini nu mai exista interdictii alimentare, caci 'Dumnezeu totul a facut curat', nu ar trebui sa mai existe nici interdictia sangelui.
Da, sa ne apropiem cu toata grosolania noastra nesimtitoare de cele Duhovnicesti! Dumnezeu o va sfinti si o va 'afina'.
|
Greșit frate ! Dumnezeu toate le-a făcut curat, dar omul pe toate le-a întinat, le-a spurcat, precum facem și noi acum , precu gândirea Protestantă ce ne ademenește ca șarpele viclean. Așa că : Greșit frate ! Ai undeva sustinere în scrierile Sf. Părinți ? Concret .