View Single Post
Vechi 25.04.2009, 14:28:38
emanuel2007
Guest

Implicit

foarte frumos , si foarte adevarat si mantuitor in acelasi timp ...

mare dreptate ai cand ai spus ca nici un duhovnic bun , nici unul din marii nostri duhovnici sau din cei din alte tari ortodoxe , nu au aprobat nici un fel de metoda contraceptiva ; toti au zis un singur lucru : daca nu vreti copii ( poate dintr-un motiv oarecum intemeiat - din saracie sau alta neputinta ) traiti ca si fratii ; iar daca nu puteti atunci nu omorati copii in nici un fel ... asta este calea mantuirii ... iar daca tu ca femeie ti-ai ales un barbat care nu intelege aceasta cale a mantuirii atunci din start , zic eu , ai facut o alegere gresita : trebuia sa cauti un barbat mai credincios , mai evlavios , ori sa ramai mai bine necasatorita decat sa devii ucigasa si sa deviezi prin asta de la calea mantuirii propriului tau suflet ) ... ce conteaza mai mult pe lumea asta ? : sufletul sau casnicia ? Hristos a zis ca sufletul fiecarui om are o valoare mai mare decat intreaga lume , dapai decat o simpla casnicie ... insa se vede treaba ca nu toti inteleg aceasta , si atunci apar tot felul de cai diverse care insa nu duc in rai ci pe alaturi ...

ce solutie au dat insa marii duhovnici la situatia cand o femeie se trezeste ca sotul o impinge spre avort , prin neputinta de a se abtine ... din cate stiu eu , nu ced ca au zis sa faca abstinenta fortat impotriva voii sotului , insa asta o stiu sigur , ei niciodata nu au acceptat ca femeia sa foloseasca vre-o metoda oarecare ... deci femeia trebuie sa spuna sotului asta : vrei dragoste de aia ? atunci ai sa ai si copii , eu nu ii omor pentru nimic in lume si nu folosesc nici un fel de metoda ... sotul nu are voie sa forteze sotia sa foloseasca vre-un fel de metoda , deci la asta femeia nu trebuie sa fie de acord niciodata , indiferent de soarta casniciei ... asta e realitatea ... asta trebuie facut ...
Reply With Quote