Subiect: BARBA
View Single Post
Vechi 25.04.2009, 18:27:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Cozia,eu nu o sa am barba niciodata pentru ca nu-mi place,dar asta nu inseamna ca pacatuiesc ,nu inseamna ca nu am sufletul curat,nu inseamna ca nu sunt credincios.Barba e doar un ACCESORIU!Am mai spus-o si o mai spun:SUFLETUL CONTEAZA !
Tiger,
Credinta si DEPLINA dobindire a ei este un fenomen foarte complex si alunecacios. Se poate afirma ca are multe fatete si depinde de foarte multe trucuri(in sens ziditor) pentru a o tine "pe linga tine". Cine este sincer cu el si serios intelege ce vreau sa spun.

Dupa cum vezi dracii cu vicleniile lor ne agata de nas din toate partile nu numai frontal. De aceea nu poti afirma niciodata ca gata! ai pus laba pe credinta, ca esti experimentat, versat si nu te mai lasi pacalit de siretlicuri... intelegi?

Eh..., barba, imbracamintea, parul, baticul chiar si aspectul deseori neingrijit este unul din aceste siretlicuri cu care-i dam peste nas lui Azazelo, intelegi.... noi care traim in lume si trebuie sa defilam cu ea , cu aceasta societate, o facem in mai mica masura, ma refer, insa, la calugarii care de mii de ani sunt in "lupte" si ca urmare au pus la punct diverse stategii de aparare

Postul si rugaciunea sunt esentiale pentru suflet asa cum zici si tu. Insa cu timpul monahii si-au dat seama ca sunt atacati si PACALITI si prin alte apucaturi si obiceiuri personale lumesti, NEEVIDENTE cu "ochiul liber" care practic ucideau puterea rugaciunii facindu-le inutila nevointa de minastire.

Deci stiu ei de ce fac acest lucru!

Uite de exemplu, noi ne barbierim sau ne tundem sport de ce?...o dam chipurile pe igiena personala...dar de fapt este pentru ca nu suntem acceptati de societate...sotia care nici nu vrea sa auda,..gagici, prieteni care rid de noi, serviciul care nu accepta asa ceva...intelegi?

....este complicat, si important este sa nu le consideri importante, sa te tina agatat, dependent si atunci scapam...

Din acest motiv spun sfintii ca cei care reusesc sa se mintuiasca in orase au cu mult mai multe cununi in cer decit cei din pustie.
Reply With Quote