Citat:
În prealabil postat de oana_maria
dar eu nu m-am referit la libertatea adevarata...m-am referit la libertatea lumeasca pe care o au cei care nu cred in Dumnezeu sau cei care au o credinta slaba si nu au incredere in judecata cea dreapta a omului,si din acest motiv se sinucid.Noi am fost creati cu vointa,ratiune si sentiment,dupa chipul si asemanarea cu Dumnezeu,iar vointa omului este libera,omul este liber dar asta nu inseamna sa uite cine e si cine l-a creat.Omul trebuie sa calce aceasta libertate de a-si lua viata cand vrea el,pentru ca Dumnezeu i-a dat viata si hotaraste cand omul se intoarce in tarana.
|
"Dreptul la sinucidere; Omul trebuie sa calce aceasta libertate de a-si lua viata cand vrea el"??? Oana, stii cat dor cuvintele astea?
"Libertatea lumeasca"?? Libertatea ne-a dat-o Dumnezeu, deci e divina si deci nu exista notiunea de "libertate lumeasca", fie ca crezi in existenta lui Dumnezeu sau nu. Fiecare din noi s-a nascut cu un scop si e atat de dureros sa crezi ca poti spune:"Doamne, gata, eu m-am plictisit de viata asta, nu am niciun motiv serios, am tot ce-mi trebuie, dar nu mai am chef sa traiesc, eu ma sinucid!"
Cunosc o persoana care se lupta din greu cu gandul sinuciderii. Motivul? Nu iubeste si, asa crede, nu este iubita. Daca e sa punem intr-o balanta, pe un brat minusurile, adica motivul sinuciderii si pe celalalt brat plusurile, adica: are o familie unita, prieteni apropiati, o viata linistita, un sot care este langa ea, pai se rupe balanta din cauza greutatii plusurilor si totusi nu sunt suficiente...
Conzluzia: niciun motiv nu este suficient de intemeiat pentru sinucidere! NICIUNUL!