Citat:
În prealabil postat de razvan_m
Hristos a inviat!
Litanu,
Sa stii ca prima conditie pentru a te putea mantui este sa nu faci parte din vreo biserica eretica [catolica, protestanta, anglicana], ci din Adevaratul, Preasfantul si Preadulcele Trup al lui Hristos, Care este Insasi Biserica Ortodoxa. Vad ca la tine adrenalina curge in valuri [fenomen specific adolescentei] in toate madularele tale doar din dorinta de a ma contrazice. N-ai decat. Contrazicandu-ma nu dobandesti mantuirea ta personala. In niciun caz. Alte raspunsuri nu merita sa-ti mai fie date, stiind inchistarea ta in doua-trei idei fixe. Vei vorbi tu cu tine incepand de acum daca tii cu orice pret sa fii incapatinat si inchistat in idei fixe.
Domnul sa te ajute in aceasta privinta!
|
Nu trebuie sa faceti pe inteleptul cu mine. Eu am dat unele citate din Sfanta Scriptura pe care le nesocotiti. Nu este vorba, in spusele mele, nici de adolescenta , nici de andrenalina. Este vorba de indignarea pe care o am cand vad ca un om se crede mai intelept decat Cuvantul lui Dumnezeu si isi permite sa-L nesocotesca. Eu v-am dat citate din spusele Sfintilor Apostoli, referitoare la conditiile mantuirii. Dvs. le-ati nesocotit si ati scos altele mai "intelepte". Nu stiu pe ce va bazati cand afirmati ca prima conditie a mantuirii este apartenenta la o anumita biserica. Pe Sfanta Scriptura, in nici un caz.
Nu cu mine va contraziceti ci cu Sfanta Scriptura. Spuneti ca eu am idei fixe. Despre mantuire as mai avea multe de spus, dar numai in armonie cu Sfanta Scriptura. Am incercat sa scot in evidenta numai un o conditie a mantuirii: necesitatea formarii unui caracter frumos. Ideile dvs. sunt mai rigide si nici nu sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Nu cred ca le puteti argumenta prin ceea ce ne-a invatat Mantuitorul sau Apostolii Sai.