bine zis : de la cer la pamant ... daca voi sunteti inca cu mintea pe pamant si atata , atunci e bai ... cu siguranta ca v-ar trebui sa cititi niste carti de ale sfintilor parinti , si sa si credeti ce scrie acolo ... a fi ortodox nu inseamna numai a participa la slujbe ci a crede si in invatatura bisericii ...
daca sunt casatorit ? nu iti mai raspund , insa chiar si daca as fi nu are asta nici o importanta , ti-o zic eu ... e o problema asta , crezi ? crezi ca cartile sfintilor parinti si invatatura bisericii nu este aceeasi pentru toti oamenii ? oare Mantuitorul o fi adus porunci diferite pentru casatoriti si pentru necasatoriti ? de unde ai scos diferentierea asta , de la catolici cumva ? numai la ei se practica diferentierei din astea ... in ortodoxie insa , poruncile sunt aceleasi si pentru casatoriti si pentru necasatoriti ...
o fi oare pentru voi casatoritii porunca de la Mantuitorul sa folositi anticonceptionale ca sunteti in secolul dezvoltarii stiintei ? poti sa zici asa ceva ? ca anticonceptia este o porunca de la Hristos ? si daca nu e , atunci ce fel de scuze ai ? si cum de poti sa numesti cartile sfintilor parinti basme sau fantasme , iar ideile scose din propria imaginatie a firii tale decazute le consideri ca fiind realiste si corecte ?
iti zic eu , si asta ti-o garantez : faptul ca ai luat " dezlegare " de la vre-un preot de mir sau calugar , pentru anticonceptionale , asta nu te va ajuta cu ABSOLUT nimic la judecata sufletului dupa moarte ; din contra : si tu si preotul acela v-ati bagat sufletele in iad pentru pacatele care le-ati facut de buna voie , adica pentru dezlegarea asta ... nu crezi ca te asteapta iadul ? crezi ce vrei , insa io imi pun insasi mantuirea mea in joc ca nimeni din cei care folosesc anticonceptionale nu se mantuiesc ... gandeste-te : oare as avea eu vre-un interes sa imi pun propria mantuire in joc cu astfel de afirmatii categorice , daca nu as fi sigur de asta ? nu crezi ca puteam mult mai usor sa tac din gura si sa ma fac ca nu vad , si sda imi vad de treaba mea , ca sa nu risc nimic ? puteam , insa sunt absolut sigur , ca toti cei ce folosesc anticonceptionale nu se mantuiesc , daca nu vor face pocainta de acest pacat ; nu se mantuiesc nici macat preotii care dezleaga la asemena pacate ... se duc si ei in iad ... asta e sigur ... singura voastra scapare este pocainta sincera , profunda , si sa nu mai faceti acest pacat ; sa alegeti : ori abstinenta , ori copii ; si asta sa o spuneti si sotilor : barbate , alegi , ori ori , nu se poate amandoua , eu criminala nu ma fac de dragu tau si al nimanui ...
nu credeti , faceti ce vreti ; vedeti ? io acus ma duc in pustia mea si nu imi mai pasa de nimeni si de nimic , io imi vad oricum de propria mantuire si sa imi plang pacatele tot restu vietii daca mi-o mai da Dumnezeu ... insa de voi e problema ! ce o sa faceti , daca eu am avut dreptate cand v-am zis ca va duceti in iad cu anticonceptionalele astea ???
va puneti problema mantuirii ? sincer ... sau va ganditi numai la ce faceti aici pe pamant , si ce o fi dupa moarte o sa vedeti atunci , dupa moarte ? treaba voastra ce faceti , insa eu am considerat de datoria mea sa trag un semnal de alarma : aveti de grija , ca drumu pe care ati luat-o , merge sigur la iad ... si voi nici nu stiti ce e iadul , aia e ...
|