Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
celulele parului nu pot da nastere niciodata la alti copii ... de aceea omorarea unor celule de par nu este ucidere ... insa a omora celulele de inmultire este ucidere ... pantru ca singura ratiune a celulelor de inmultire este a da nastere altor copii ... iar , in rai , nu exista o impreunare care sa nu aiba rezultat ca femeia sa ramana insarcinata ... de aceea orice omorare a unor celule de inmultire este ucidere automat ...
|
Nu ma pot abtine sa nu-ti raspund la asta..
Celulele parului ar putea da nastere teoretic la copii, prin clonare.
Dar hai sa zicem ca asta nu e calea naturala (desi caile naturale sunt si ele rele, dupa tine, ca sunt de la cadere incoace), dar ce spui tu inseamna ca fiecare barbat cand concepe un copil omoara altii doua sute de milioane minus unul, pentru ca nu stiu daca stii ca atatia spermatozoizi contine in medie sperma ejaculata, si numai unul invinge cursa! (unite-te pe wikipedia daca nu ma crezi)
Mai Emanuel, tu esti mai ucigas ca mine, chiar daca consideram toate ciclurile mele de la 12 ani incoace cu cate un ovul care nu a fost fecundat!
:-)))
Poate ai sa-mi zici ca Adam nu ejacula decat un spermatozoid singur singurel, si ca sfintii casatoriti (ca tatal sfantului Vasile sau ca sf. Gregorie de Nissa) au ajuns prin sfinarea simturilor si rugaciune sa ejaculeze doar un spermatozoid.
Sau ca Traditie, ca copii ar trebui conceputi fara orgasm (adica fara ejaculare!!).
Cred ca ajungem aici in domeniul absurdului si sa discutam ca unii teologi sclastici despre sexul ingerilor..
Hai mai bine sa discutam despre alte lucruri mai cu folos pentru suflet, cum spunea nu mai stiu care dintre voi! Eu am vrut sa o ajut pe Anna cu postarile mele, de fapt...
Daca vrei, reluam discutia cand o sa gasesc citatele de care ziceam. Dar si tu te rog sa imi dai citatul din Sf Maxim despre ciclul maicii Dumnului si al altor sfinte.