View Single Post
Vechi 27.04.2009, 17:41:34
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Nu mi se pare a propaganda ecumenista, ci un semnal de alarma asupra modului cum e tratata problema, mai bine zis a atitudinii.

Eu stau in Romania si am prieteni atei sau ortodocsi (cu botezul) cu care pot sa discut in mod liber si civilizat, fara a-i ameninta ca-i v-a manca iadul (cu toate ca gandesc asta) si sa le dau citate din biblie.

Nu cred in convertirea prin citate , ci prin puterea exemplului. Citatele sunt bune pentru cei care iti inteleg "limba".

Pentru mine ecumenismul este un alt drum usor, nascocit de om ca raspuns al comoditatii lui.

Oamenii cauta comoditatea in viata de zi cu zi si cred ca e normal sa-si foloseasca mintea pentru a realiza asta. Dar sa cauti credinta comoda sau sa cauti comoditatea mintii , nu poate duce decat la involutie.
Ecumenismul, erezia secolelor XX si XXI, e calea cea mai comoda si facila, daca esti Ortodox doar cu numele de a ajunge la iad. In zadar tipa unii dupa mine sa nu ii numesc pe catolici sau pe protestanti eretici, insa asta sunt ei; de ce sa nu le spun pe nume?; acei care tipa dupa mine sa nu ii numesc de ex. pe catolici eretici cred ca manifest o ura profunda impotriva adeptilor papaei...nu am de fapt nicio ura ptr. nimeni; numindu-i eretici pentru ca sunt asa vreau doar sa le dau un imbold sa afle care este adevarata credinta mantuitoare - Ortodoxia, nu sa-i anatemizez cum spunea gresit cineva pe aici, parca Emanuel 007.
Reply With Quote