View Single Post
Vechi 27.04.2009, 22:28:13
unortodox unortodox is offline
Member

Data înregistrării: 26.11.2008
Implicit ab asino lanam

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Cineva cauta un dumnezeu sinucigas. Probabil ca e un ateu superdestept care incearca sa demonstreze "rational" ca Dumnezeu nu este atotputernic. Va avea destul timp sa se gandeasca la asta...

2. "Poate Dumnezeu... sa nu poata" => paradox din ipoteza, presupunere falsa
Florin-Ionut, se presupune ca sunteti senior member asa ca ma asteptam sincer la mai mult de la domnia voastra. Ma asteptam ca un membru senior ca domnia voastra sa aduca un pic de lumina asupra noastra, a juniorilor. In schimb, domnia voastra ce faceti? Lansati atacuri de genul: "ateu superdestept" - cu satira de rigoare la superdestept - si "Va avea destul timp sa se gandeasca la asta..." de parca sunteti Sfantul Petru si detineti cheile Raiului...
Veniti si aruncati cu judecati de valoare de genul "ateu" fara sa va ganditi ca de multe ori cuvintele UCID (incalcand porunca a-VI-a: Tu nu vei ucide)...
In ceea ce am postat anterior am vrut doar sa demonstrez ca pe Dumnezeu nu-l putem supune sistemului nostru limitat de gandire, si ca suntem prea mici pentru a intelege rational o Fiinta atat de minunata.
Din constructia: "Poate Dumnezeu... sa nu poata" => paradox din ipoteza, presupunere falsa - pare ca nu ati inteles nimic... tabula rasa... Unde vedeti ca presupunerea e falsa? Eu spun ca din contra, paradoxul expus demonstreaza clar ca Dumnezeu nu poate fi circumcis logicii noastre limitate.
Odata l-am intrebat pe un batranel cu chip bland daca este cumva credincios si mi-a raspuns:
"eu zic ca sunt, dar OARE DUMNEZEU CE VA SPUNE?"
Asta ma intreb si eu: "OARE DUMNEZEU CE VA SPUNE?" Asta va conta in cele din urma... si nu ce-mi spuneti dumneavoastra aici...
Mai grav decat acuzele gratuite pe care la impartiti cu atata gratie, este faptul ca am o puternica impresie ca nici nu mi-ati citit cu atentie mesajul, pentru ca daca l-ati fi citit ati fi inteles ce am vrut sa spun, si mai mult, mi-ati fi tratat parerile personale cu duiosie - asa cum am cerut - sau macar cu indulgenta unui senior...
Desi m-am intristat pe moment, incerc sa ma consolez spunandu-mi ca "De unde nu este, nici Dumnezeu nu cere", si daca nici Dumnezeu nu cere, cine sunt eu sa cer de la cineva care pur si simplu NU ARE?!
Reply With Quote