Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
" Nu ma pot abtine sa nu-ti raspund la asta..
faptul ca un om [eu vorbeam de spermatozoizi) nu supravietuieste din cauza unor conditii vitrege firesti , asta nu ma face pe mine vinovat ... insa daca eu am pus capat vietii lui atunci sunt ucigasul lui ... deci faptul ca celulele nu supravietuiesc in cinditiile respective care tin de fire , asta e una , dar a le omora cu mana ta , e altceva ... onania este pacat , caci se omoara celulele care ar fi supravietuit in conditiile firii , insa faptul ca nu toate celulele sunt destinate a supravietui pentru ca nu e firesc asta e altceva ...
deci tin sa repet : cand vorbesc de celulele de inmultire nu vorbesc si nu le consider niste celule obisnuite , cum fac altii ... celulele de inmultire sunt celule care sunt intr-un plan special al Lui Dumnezeu ... ele sunt inca de la conceptie considerate
|
Salut. Uite ca ma gasit un mic text de care ziceam, despre iconomie. Dar mai intai un mic raspuns:
Eu cred ca nu pui pe acelasi plan femeia si barbatul. Dar daca spermatozoizii care se pierd din cauza conditiilor vitrege nu se pierd din cauza caderii lui Adam, ci doar din cauza conditiilor vitrege, si nu are nici o vina barbatul cand chiar concepe un copil si nu se masturbeaza, atunci de ce femeia care pierde un singur ovul la fiecare ciclu cand nu ramane insarcinata este pacatoasa si nu va ajunge in rai pana nu isi va invinge ciclul, dupa tine? (ca ai zis asta mai sus) (Noroc cu noi femeile ca avem menopauza, altfel nu ar mai ajunge niciuna in rai! Dar rau de voi barbatii, ca voi aveti sperma si la batranete :-D )
Nu crezi ca judeci cu doua masuri? Sau poate chiar nu stii niste chestii de biologie. Tu chiar nu stii ca atunci cand ai concepe un copil, tot ai fi facut sa moara 200 de milioane minus unul din spermatozoizi. Si afirmi ca daca femeia se masturbeaza se produce o ovulatie. Ovulatia se produce odata pe luna! Si numai in cazuri rale se produce mai mult de un ovul odata; sau daca face un tratament de fertilizare.
Poate si ce ai citit tu despre Maica Domnului ia inteles gresit. Ea a fost fecioara inainte, in timpul si dupa nastere, si nu a mai avut dupa aia viata sexuala, asta este credinta ortodoxa.
Si chiar daca sa zicem nu ar mai fi avut nici ciclu (nu e imposibil), nu inseamna ca asta e calea pt toate muritoarele. Ca nici noua nu ni se cere sa-l nastem pe Hristos in trup, fara barbat, sau sa ramanem fecioare dupa nastere.
Nu stim noi cum a fost omul inainte de cadere. Probabil isi putea controla activitatile trupului, sufletul era stapan peste trup, asa zic unii parinti. Hai sa zicem ca nu se pierdeau nici ovule, nici spermatozoizi. Insa nu asta ni se cere noua pentru mantuire, sa devenim in TRUP ca Adam si Eva. Poate ni se va da asta la Inviere (si mult mai mult), dar Hristos cand ne spune cum sa ne mantuim, ne spune alte lucruri - sa ne iubim aproapele, sa-l iubim pe El, sa nu ne desfranam etc.
Textul despre 'iconomia' in mesajul urmator.
Te rog, te rog insa: cand iti scriu eu un mesaj nu raspunde cu 10! Nu e drept asa! Tu sustii sus si tare ca trebuie omul sa aiba copii, 20 de copii, copii handicapati, etc, deci tine seama ca eu am un copîl de crescut iar tu nu, deocamdata.
Insa nu te supara, ca nu vreau sa te jignesc!