View Single Post
Vechi 28.04.2009, 11:32:37
bmd
Guest

Implicit pt carmina

Hai sa-ti spun un secret: acum citva timp m-am supus unui auto-experiment pe o perioada de citeva luni. M-am facut vegetarian (deci si fara peste)urmarind atit prin observatie cit si prin analize medicale efectele.
Constatarea a fost un sentiment de "usurare" fizica si psihica identic cu cel din posturi.
Prin analize mi-am demonstrat mie ca nu am profitat de nici un efect benefic! Desigur o sa spui ca poate acestea apar dupa ani multi dar o sa te contracarez si cu efectele negative care pot aparea dupa ani multi.
Concluzia mea a fost ca fiind vegan jumatate din saptamina + cele 4 posturi din punct de vedere fizic este mai mult decit suficient.
Desigur daca excludera carnii din alimentatie este o "jertfa" este cu totul altceva. Ma deranjaza insa occidentarea rapida a Romaniei prin o f. mare sensibilitate fata de viata animala in detrimentul milei adevarate pentru om. Animalele nu au fost doar acum zei ci au fost considerate zeitati din cele mai vechi timpuri. Vina cea mare o are "botezul" animalelor din gospodarie prin care porcul nu mai este porc ci Ghitza, iar ciinele nu mai este ciine ci Dino si se dicuta despre ei la nivel de membrii de familie. Ori este greu sa maninci un membru de familie!
Cea mai "tare" lectie de morala crestina am primit-o de la o protestanta care-mi spunea ca tatal ei, taran interzicea copiilor sa puna nume animalelor! In felul acesta se pastra o demarcatie normala si de bun simt intre om si animal.
In urma cu citeva mesaje se aminteste de sfinti si ca animalelor nu le este frica de ei. Nu le este frica nu pentru ca nu le maninca sau nu este sfint pentru ca nu maninca animale! Sint oameni care traiesc pe pamint dar au ajuns in rai. Noi ceilalti sintem paminteni nevoiti sa lucram pamintul si sa sapinim animalele, sa ne hranim cu ele, sa ne folosim de ele in felurite scopuri....pina ne va aduce vreun corb si noua vreo bucata de piine!
Reply With Quote