Fratilor...daca Dumnezeu ESTE Iubire...si il iubeste pe fiecare om asa cum este el. Daca El, Cel care ne-a creat nu spune; "fa cutare sau cutare lucru", daca El sta in stare de Jertfa pentru fiecare din noi si nu indrazneste sa spuna NIMIC pentru ca ne [COLOR=Red]I-U-B-E-S-T-E!!![/COLOR] ci.... ne lasa pe noi sa ne alegem propriul drum....De ce noi ne judecam unii pe altii dupa a noastra "intelepciune"? De ce cautam mereu a schimba/judeca unul pe celalat chiar sub falsa masca a iubirii si intelepciunii? Mi-ar parea rau ca cei care au parasit manastirea sa se considere infranti...mantuirea a fost si va ramane un DAR.... Canoanele sunt si raman canoane dar ele se aplica in functie de OM si situatie.. NU este al meu a interpreta canoanele , nu am nici judecata nici maturtitatea duhovniceasca a judeca sau a da verdicte... Stiu doar atat! Am datoria sa imi iubesc/respect semenul. Judecata e a Lui Dumnezeu.
Cand ma gandesc ca Hristos ma priveste bland sau mustrator si imi spune ( prin constiinta ) Jenica de ce faci lucrul cutare...si eu ii spun cu inima Doamne.. iarta-ma nu pot sa ma ridic ajuta-ma..iti promit ca nu voi mai gresi...si El ma CREDE! CREDE in noi intelegti asta??? Si ne respecta decizia luata!!! El, Hristosul, crede in cuvantul meu...desi ii promit ca nu o sa mai cad.. cad iararsi...si El iar ma crede..si eu iar cad...si mi-e mi-i rusine..de mine insumi si de Iubirea Lui nemarginita.. Deci daca Domnul pe mine ma ajuta si ma reaseaza mereu pe cale oare nu va ajuta dupa buna Sa chivernisire si viata celor ce paresesc manastirea?? De ce o atacam atat de mult pe Ory? Poate a fost sau nu in manastire poate a plecat sau a fost alungata, nu stiu si nici nu este problema mea, dar oare eu..sau tu...frate sau sora..ai pacate mai putine sau mai grele decat ea? E foarte multa ura si rautate pe acest forum. Foarte multa. Ne jignim, ne atingem sufleteste uitand ca timpul trece si e din pacate ireversibil.. Azi sunt, maine poate nu...si tu frate vei ramane cu durerea ca te-ai certat "duhovniceste" cu mine.. Acum 2 zile cand am fost la parintele Mina, mi-a spus asa: Jenica nu poti schimba nimic in si pentru lume, singura ta posibilitate sa participi la lucrarea acesta pe care o are Domnul cu lumea este sa iti pui sufeltul TAU la punct. Atat! Si este suficient.. Este un loc de discutii e adevarat, suntem caratere diferite, dar daca am avea mai mult intelegere si am mai taia elanul acesta de a schimba intai in semen apoi in noi...poate ca toti am avea mult mai multa pace.
Hristos a inviat si pentru cei buni si pentru cei rai. Nu a facut diferenta intre Apostoli a stat cu toti la masa, desi...stia inca dinainte ca unul dintre ei il va vine...
|