28.04.2009, 12:00:54
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 18.08.2006
|
|
Citat:
În prealabil postat de scrabble
Antisemitismul ortodox are radacini adanci in BOR, inca din vremea primului patriarh, Miron Cristea. Acesta a laudat public miscarea legionara si tot public a condamnat evreimea. Mai tarziu, la fel ca cea mai mare parte a clerului ortodox, a sustinut dictatura antonesciana. Îți vine să plângi de milă bietului popor român, căruia evreul îi stoarce și măduva din oase. A nu reacționa împotriva evreilor, înseamnă a ne duce de vii la pieire… A ne apăra este o datoria națională și patriotică, iar nu “anti-Semitism”….[A]veți destule calități și posibilități, ca să vă căutați și găsiți și câștigați undeva un loc, un pământ, o țară, o patrie încă nelocuită de alții… Trăiți, ajutați-vă, apărați-vă, și exploatați-vă unii pe alții; dar nu pe noi și pe alte popoare, cărora cu rafinațiile etnice și talmudice le duceți și acaparați tot belșugul.
Miron Cristea in ziarul Curentul, 19 august 1937. Cine nu-si cunoaste istoria este condamnat sa o repete.
|
Adică BOR e ceea ce susține niște preoți și episcopi? Îmi pare rău că doar atât înțelegi din Ortodoxie. Iar faptul că legionarii aveau ceva cu evreii... am citit în unele locuri că au fost de fapt înscenații făcute de alții. Să nu ne grăbim să judecăm astfel de lucruri știind că sunt multe probleme pe care nu avem de unde să le știm ci doar din ce ne prezintă cei de la putere ( recunosc că din ce am aflat în ultimul timp nu mai sunt adeptul gândirii că teoria conspirației e o aberație ).
|