Iti multumesc pentru cuvinte Anca, stii bine ca si eu te respect mult.

Cu toate acestea nu pot fi de acord cu tine in totalitate, stii de ce? Pentru ca viata insasi mi-a demonstrat 2 lucruri:
1. Numai cei smintiti se smintesc
2. Nu putem iubi noi pe cineva mai mult decat Dumnezeu.
Stii bine ca pana acum vreo 2 ani gandeam ca tine, incercam din rasputeri sa arat ca adevarul e altul.. dar, prin propria-mi cadere am inteles ca NU este a nostru a schimba NICI un fir de par din capul cuiva. Se vorbeste urat de monahism peste tot, si la tv si aici si in ziare si cu toate acestea monahismul EXISTA inca! Este mai VIU ca niciodata.
Stii ce imi spunea parintele Iustin acum cand a fost la Husi? jenica, NIMIC nu va putea birui Biserica. Avem fagaduiala Mantuitorului. Da! DREPT este sa aparam, dar spui odata si e suficent. Cel ce vrea sa creada NU trebuie convins de vorba ta sau a mea. Ci o va lua DOAR ca pe un oarecare suport consolidand ceea ce el stie deja. Daca, nu...Dumnezeu cu mila pentru fiecare. In viata am inteles un lucru, cu cat cauti sa convingi mai mult pe cineva de ceva cu atat mai mult se va indoi de cuvantul tau. Spui o singura data FERM si atat. E suficent. Crede-ma monahismul ca trai chiar daca ory sau altcienva il blameaza, El va Exista Nu pentru ca tru sau eu sau ory il apara ci pentru ca ASTA e randuiala Lui Dumnezeu. Hristos a inviat!
ps- eu o pareciez mult pe ory ca are puterea sa fie ea insasi. E mare lucru sa spui Doamne eu nu Te inteleg, ajuta-ma! Din punctul meu de vedere mai usor e sa iti slefuiesti luptele/ispitele interioare recunoscandu-le decat traind ca si cum nu ar exista.