@Fani71:
Hai să îți mai spun ceva despre păr Nicolae Tănase că omul acesta e fenomenal ( ai auzit de el? hai că îți dau și un link despre ce face acest om în timp ce noi ne ocupăm de teologie dogmatică și lupta împotriva conspirației mondiale ): Vorbea despre faptul că un doctor le-a spus părinților să facă un avort că respectivul copil se va naște cu handicapuri. Părinții speriați nu știau ce să facă și au plecat la acest părinte care a spus să facă copilul. Când s-a născut copilul ce a fost? Avea parcă la cap o mică malformație trupească.
Mai spunea că unii părinți se feresc să aibă copii mongoloizi iar păr Tănase spunea că acești copii sunt capabili de o dragoste de neînchipuit. La început te sperie când poate strânge prea tare pe om dar e doar modul în care își manifestă dragostea. Poți avea copii handicapați și să faci sfinți din ei și vei vedea ce plată vei avea dincolo. Era o sfântă în Rusia... nu mai știu cine... Sf Xenia sau Matroana... în fine, care era maniaco-depresivă și a ajuns o sfântă.
Îmi amintesc când am fost la mănăstire m-am întâlnit cu un băiat care cred că avea un handicap mental și observam că după felul în care vorbea era f mândru. Acum probabil era asta din cauza bolii dar mă gândesc: oare părinții s-au necăjit puțin să îl crească în duhul smereniei? Nu avem puțin curaj să ne luptăm cu viața. E normal atunci să spunem despre căsătorie că e mai ușoară ca și călugăria. Călugării măcar nu au voie să curvească, adică într-un fel trebuie să își depășească firea pe când noi avem voie și asta. Dar căsătoria înțeleasă cu toate responsabilitățile pe care le implică nu văd să fie cu nimic mai prejos decât călugăria. Dar în loc să facem eforturi să avem parte de o căsnicie în Hristos, o căsnicie în care să ne jertfim și să ne răstignim noi preferăm iconomii. Oare nimeni nu își pune problema: oare ce ar fi dacă m-aș comporta ca un nebun și aș lăsa totul în mâna lui Dumnezeu? Oare cât de tare m-ar lăsa Dumnezeu să cad dacă tot ce fac e pentru El? Oare cât de tare e în stare să mă chinuiască? Dar toți se gândesc că mai bine știu ei să își planifice viața și totul.
P.S.: Pentru cei care vor încerca să îmi facă teoria "revenirii cu picioarele pe pământ" să nu se mai obosească că oricum nu cred că mai postez aici. Am spus ce aveam de spus și dacă vrea cineva înțelege dacă nu... face ce vrea.
|