View Single Post
Vechi 28.04.2009, 22:54:48
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
1. Am cerut sa mi se recomande niste lecturi on-line (sper sa fie la fel de credibile ca scrierile Sfintilor Apostoli), referitoare la Biserica din sec. I.
2. Vi se pare ca am vorbit aiurea? Eu am inteles din invataturile Evangheliilor si din epistolele Sfintilor Apostoli ca, in biserica primara se punea accentul pe invatatura sanatoasa si formarea unor caractere frumoase, pe placul lui Dumnezeu. Nu am gasit decat fugare referiri la partea liturgica (exceptie facand Sfanta Impartasanie). Daca am inteles gresit, va rog sa-mi aratati (doar daca cunoasteti Sfanta Scriptura).
3. Daca tot sunteti preot, ar trebui sa dati un exemplu de vorbire. Tot asa va adresati si enoriasilor?
In primul rand NU sunt preot! Am facut doar o recomandare si anume aceea de a citi Didahia sau invatatura celor dsprezece apostoli,pe care cu siguranta o sa o gasiti pe site-ul fiecarei facultati de teologie la bibleoteca on-line.Dar trebuie sa intelegeti un lucru foarte clar si anume;in biserica ortodoxa exista doua izvoare SF. Scriptura si SF Traditie ,ele complectandu-se una pe cealalta.Bis primara punea accentul nu numai pe invatatura sanatoasa ci si pe rugacine si euharistie caci se spune in Fapte ca apostolii staruiau in rugaciune si in frangerea painii.Acum faptele apostolilor ca si celelalte carti ale N.T au
fost scrise cu un scop precis si au avut adresanti .Faptele au fost scrise de Sf AP si EV Luca lui Teofil care era roman iar chstiuni de ordin liturgico-organizatoric nu aveau ce sa caute acolo pentru ca nu faceau obiectul convertirii acestuia De aceea tot ceea ce Sf scriptura nu contine , sa scris de catre ucenicii Apostolilor la vreme cuvenita . Didahia e scrisa in vremea apostolilor si contine normele liturgice pe care nu le gasiti in N.Testament de
aceea v-am recomandat-o.Ea este obiect de studiu in teologie si e inclusa in
materia ce se chiama PATROLOGIE.Iar daca am jignit cumva pe fratia voastra
rog de iertare dar trebuie sa fiti foarte atent pt ca in bis ortodoxa nu ne axam
pe SOLA SCRIPTURA ca protestantii intentia mea nu este sa supar pe cineva!
Reply With Quote