"Eu ma opresc aici. Am impresia ca este un fel de dialog al surzilor intre noi:"
da , este un dialog al surzilor ... io nu am nici o treaba sau tangenta cu oameni , preoti sua mireni , care fac asemenea pogoraminte , la pacate de talia masturbarii ... asta imi provoaca greata ...
" Eu il citez pe sf Vasile care zice ca ecoomia este spre MANTUIRE "
nu am zis ca toate pogoramintele duc la iad ; am zis ca cele care erau in limitele indicate de sfintii parinti erau oarecum o pogorare in iad , insa cu mari sanse de a ajunge la mantuire totusi ; asta si era rostu lor , sa aduca mantuirea ... daca se fac pogoraminte in acele limite , atunci sansa este ca cei buni din biserica sa atraga pe cei rai ( rai sunt aceia care au avut nevoie de pogoraminte ) la bine si mantuire ...
insa " pogoramintele " care se faca acuma intrec cu mult limitele acceptabile , si astea nu duc pe nimeni la nici o mantuire , ci duc la iad pe aproape toti ... ele nu au nici un rost bun , si nu sunt " pogoraminte " , asa cum zic cei slabi ca sunt , ci sunt inselaciuni ... diavolul poate lua si masca pogoramantului , ce crezi ? daca se face el si in chipul lui Hristos , crezi ca nu poate sa apoara si sub masca pogoramintelor ?!?!?! poate , si inca foarte usor ... aceste " pogoraminte " foarte exagerate nu vor avea ca efect sa atraga pe cei rai la bine si mantuire , ci exact din contra : vor atrage si pe cei bunisori la rele ( si bunisori is cam toti din biserica ortodoxa , mai ales mirenii nu depasesc acest nivel ) , si in final va duce la marea majoritate din ortodocsi la schisma de biserica ortodoxa ... in final toti acestia vor deveni adepti ai antihristului ...
deci aceste " pogoraminte " nu sunt ceea ce par , ci un diavol mascat sub aparenta binelui , o ortodoxie falsa , care nu slujeste la binele nimanui , ci la venirea lui antihrist si la marea apostazie din vremea lui ... iar vremea lui este acum ...
ia gandeste-te : ai vazut tu la sfintii parinti , pe vre-o undeva , sa se fi facut vre-odata in istoria crestinicsmului , pogoraminte la masturbare ? sa zica un duhovnic unui credincios mai slab : hai fa masturbare ca nu e nimic ? si sa nu ii dea canonul necesar de 40 de zile de post aspru sau de jumate de an de oprire de la sfintele taine ? nu exista asa ceva in istoria crestinismului ! ori metodele anticonceptioale neabortive , sunt pacate la fel de grele ca si onania si masturbarea ; iar cele abortive sunt ucideri de prunci ...
|