View Single Post
Vechi 29.04.2009, 18:38:09
eduardd
Guest

Implicit

Am si eu in Husi un caz (cunosc personal situatia) asemanator cu cel de care ai pomenit tu. Fost PROTOSINGHEL deci nu simplu ieromonah..cazut in curvie.. nemairabdand sa stea in manastire a plecat si s-a casatorit. Sa nu imi spuneti ca trebuia ajutat..pentru ca..chiar eu insumi am vorbit cu un parinte staret sa il primeasca daca vrea...dar..a refuzat. Sta TOT in oras..la cativa pasi de locul unde a slujit zi de zi la Sfantul Altar. Sa va mai spun cate femei au luat bataie de la sotii lor, pentru ca le-a fost ucenice si au fost banuite de curvie(??) doar pentru ca se spovedisera la el?.. cat despre taina nuntii, stiu ca a facut cununie civila si doar logodna , cununia religioasa nu a avut loc din pricina canoanelor. Problema e ca...el, nu se da de "ceasul mortii" ca nu se va impartasi TOATA viata. Traieste bine merci. De aceea am scris pe undeva mai sus ca apreciez modul deschis de a lupta/gandi. Una e sa te impaci cu situatia , sa nu iti mai pese..si cu totul altceva e sa cauti solutii concrete. Asa..prin felul tau propriu si personal.. Uneori e bine sa STIM ca sub haina de preot/calugar sade un OM simplu. Cu patimi si virtuti ca orice alt om. dar asta nu inseamna ca acesta e monahismul. Am cunocut parinti sfinti dar si ..altfel de oameni. Parerea mea e ca ar trebui inchis acest topic. este un subiect spinos si ricat de mult am nega ca judecam o facem tot mai mult ..prin fiecare mesaj pe care il postam aici. ne acoperim fie de cuvinte frumoase, fie de citate, fie de manie.. Ory, eu sincer iti propun sa ceri inchiderea topicului. Nu ascundem gunoiul sub pres, ci doar evitam luptele inutile. Oricat de mult ai incerca noi NU putem sa te intelegem dintr-un motiv simplu: Nu avem virtutea de a cunoaste inimile oamenilor.
Reply With Quote