Citat:
În prealabil postat de Saurian
Stai puțin că eu tot nu pricep ceva. Să spunem că aș fi căsătorit ( nu sunt ). Dacă am avea grijă să ne protejăm ( Doamne ferește de ce am ajuns să ne protejăm... De niște barbari care îți cuceresc inima cu strigătele lor de războinici... Lumea asta e pe dos, sincer. ) spune-mi unde e faza că relația trupească dintre noi doi e dragoste ( o dăruire totală fără un pic de egoism ) și nu sex ( satisfacerea plăcerilor noaste )? Eu ca un copil prost fără experiența în a întemeia o familie mă întreb: ce ar putea exprima mai bine unirea dintre cei doi soți, dăruirea unuia față de altul decât apariția unei noi vieți?
Înțeleg că e foarte greu, că e de neconceput greutățile vieții dar tot rămân la întrebarea: de ce ființe, de ce monștri ne protejăm? Adică până la ce punct Îl lăsăm să intervină Dumnezeu în viața noastră? Până la relația trupească? Adică în manifestarea trupească a iubirii soților noi nu Îl lăsăm pe Dumnezeu să intre și EL și să se unească cu noi doi?
|
Cred ca ai pus punctul pe i, Saurian..
Poate ne protejam, poate nu, dar simplu fapt ca punem asa problema tradeaza lipsa de incredere in grija lui Dumnezeu.
Mi se pare ipocrizie sa sustin folosirea anticonceptionalelor, de ex., doar pentru ca eu procedez asa (nu fac asa, e doar un exemplu). Pe cine incercam sa pacalim??