Citat din Vsovi:
[COLOR=red]3)Afla tu ca face parte din BOR, shi oricum Domnul spune cine face parte shi cine nu face parte din Una sfanta Soborniceasca shi Apostoleasca Biserica... Biruitoare din Cer shi Luptatoare de pe pamant... prin puterea data dreptului Enoh shi sf Ilie shi altor sfintzi shi dreptzi ai Sai cum au fost sf Nicolae, sf Vasile cel Mare ori sf Ioan Gura de Aur... deci crede-ma ca pe Dumnezeu ma stradui sa-L cred mai mult ca shi pe dumneata sau marturisirile unora sau altora... lupi imbracatzi in haina de oaie...[/COLOR]
Află și tu la rându-ți că eu n-am obosit a-ți spune că Noul Ierussalim nu face parte din B.O.R., și dacă e nevoie o voi mai spune de șapte sute șaptezeci de ori câte șapte. Și dacă eu n-o voi spune, pietrele vor striga.
Dar pentru că mă tem că vom ocupa spațiul degeaba pe Forum cu această polemică, n-ar fi mai bine să facem o convenție amândoi? Să nu mai vorbim deloc despre acest subiect, cu condiția să-mi promiți solemn că te vei interesa personal (direct sau telefonic sau oricum vei găsi de cuviință) la pucioși ca să vezi și cum prezintă ei problema. Aici vreau să-ți mai precizez că a te interesa nu înseamnă doar să pui întrebarea:
– [COLOR=blue]Dragilor, este adevărat că pământul e rotund și că voi, credincioșii Noului Ierusalim de la Pucioasa,[/COLOR][COLOR=blue] țineți de BOR?[/COLOR] La care desigur că vei primi răspunsul:
–[COLOR=blue]Da, domnule![/COLOR]
NU, nicidecum așa. Poți să începi așa, dacă vrei neapărat, dar nu trebuie să te oprești aici. Să-l întrebi îndată pe interlocutorul tău și următoarele 10 “porunci”:
[COLOR=Blue] 1.Când a mai fost ultima dată într-o biserică ortodoxă, ca simplu vizitator?
2.Când a mai fost ultima dată într-o biserică ortodoxă, ca participant la Sfânta Liturghie? Dar la alte slujbe și ierurgii?
3.Când s-a spovedit ultima dată la un preot ortodox din BOR și care este acela?
4.Când s-a împărtășit ultima dată la un preot ortodox din BOR și care este acela?
5.Este adevărat că în slujbele din biserica Noului Ierusalim nu se pomenește la diptice niciodată numele patriarhului Daniel, și nici a ierarhului de Târgoviște (Nifon Mihăiță), așa cum prevăd rânduielile canonice?
6.Este adevărat că în slujbele din biserica Noului Ierusalim se pomenește la diptice întotdeauna numele ierarhului Irineu, căruia i se atribuie titulatura inventată (și totodată, inexistentă, pe care nici el n-o recunoaște) de “patriarh al Bisericii Noului Ierusalim”, în contradicție cu rânduielile canonice?
7.Este adevărat că preoții de la Noul Ierusalim nu sunt hirotoniți de ierarhi ortodocși din BOR? Este adevărat că trei dintre ei (mai precis, primii trei) au fost “hirotoniți” de către ilustrul necunoscut ieromonahul Gherasim, iar restul au fost “hirotoniți” de către primii trei “preoți”?
8.Este adevărat că primii trei “preoți” ai Noului Ierusalim sunt considerați de către Mihaela “arhierei”, deși nu i-a hirotonit nimeni în treapta de arhiereu?
9.Este adevărat că “mănăstirea” de la Pucioasa este o mănăstire mixtă?
10.Este adevărat că între “mănăstirea” Noul Ierusalim și Episcopia Târgoviștei, precum și între Biserica Noul Ierusalim și Biserica Ortodoxă Română nu există absolut nici un fel de relații ( nu numai de ascultare, dar nici măcar de comunicare sumară, sau protocolară)?[/COLOR]
După ce vei primi răspunsuri la toate întrebările, vei putea să decizi singur dacă Noul Ierussalim ține sau nu de BOR, și cât ține (sau cât nu ține) – în speranța că măcar jumătate din răspunsurile pe care le vei primi de la interlocutorul pucios vor fi sincere.
Iar dacă noi, care mărturisim că această “biserică” nu face parte din BOR, suntem sau nu [COLOR=red]lupi imbracatzi in haina de oaie[/COLOR],așa cum pretinzi frăția ta cu o remarcabilă siguranță, rămâne de văzut la numărarea pieilor.
|