View Single Post
Vechi 13.01.2006, 21:03:25
emilia03 emilia03 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2006
Implicit

Cred ca va referiti la faptul ca Biserica a randuit ca Botezul sa se faca prin afundare in numele Sf. Treimi. Dar, in cazuri de exceptie accepta si Botezul savarsit prin turnare, sau stropire cu apa, iar daca lipseste apa si cel care doreste Botezul e in primejdie de moarte se poate face cu orice alta materie, chiar pamant, nisip sau chiar saliva. Se intelege ca in astfel de situatii se depaseste problema afundarii si chiar a tipului de materie folosita. De aici unii parinti au tras concluzia ca se poate oficia si mai simplu, fara afundare, in timp ce catolicii au generalizat practica botezului prin stropire (evident pe noi nu ne intereseaza ce fac ei). Poate ca uneori si cristelnita e mica, dar cred ca de cele mai multe ori e de vina frica parintelui (alimentata de teama parintilor) de a nu se inneca copilul. Eu stiu ca nu se inneaca, dar, fara nici o indoiala, Botezul e valid si nu numai ca nu se poate "indrepta", dar nici nu e nevoie; trebuie sa avem deplina incredintare in harul lui Dumnezeu care l-a curatit si in salasluirea lui Hristos in inima micutului. Sa va traiasca si sa va bucure. Sa-l duceti la impartasit cat de des puteti, chiar si in fiecare Duminica.
Reply With Quote