View Single Post
Vechi 30.04.2009, 14:16:59
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Iata si un citat tradus din engleza, de aici:
Ideea care spune ca sufletul poate fi judecat, recompensat sau pedepsit in lipsa trupului e o doctrina respinsa si condamnata de majoritatea Sfintilor Parinti.
Poate ...acceptata de toti Sfintii Parinti si de catre Biserica...se numeste judecata particulara a sufletului.

Arhiepiscopul Lazar Puhalo crede in evolutionism...puteti da search pe youtube....si este si in viata,pe cind parintele Serafim Rose este un sfint,om vesnic,nemuritor,fiu de Dumnezeu.

Despre vamile vazduhului,prin care o sa trecem cu totii:
....
Sfintele slujbe ale Bisericii Ortodoxe au de asemenea multe pomeniri ale vămilor. Astfel, în Octoih, lucrarea Sfântului Ioan Damaschin (sec. al VIII-lea), citim:

„O, Preasfântă Fecioară, la ceasul morții mele, slobozește-mă din mâinile
dracilor și de judecată și de osândire și de cercarea cea înfricoșătoare, și de vămile cele chinuitoare, și de căpetenia cea cumplită și de osânda veșnică, o, Maică a lui Dumnezeu” (Glas 4, vineri, cântarea a 8-a, canonul utreniei).

Iarăși: „Când se va despărți sufletul meu cu sila din mădularele trupului, dumnezeiască mireasă stai lângă mine …. ca să pot trece neoprit de stăpânitorii întunericului, care stau în văzduh.”

Citeva marturii ale Sfintilor despre vami aici:

http://cuvseraphimrose.wordpress.com...a-despre-vami/

Daca Sfintii nu sint infailibili,si mai si gresesc ( eu sint de acod cu aceasta )...noi,ceilalti,de la vladica pina la opinca...s-ar putea sa mai avem si citeodata dreptate,dar nu sint sigur.