Citat:
În prealabil postat de mihailt
Apoi poate sa zica cineva ce este harul?
Nu e harul adica lucrarea lui Dumnezeu o taina?
Normal ca este.
|
Hristos a Inviat!
Ce tare, tu intrebi si tot tu raspunzi.
Si eu, ca om, sunt o taina, dar asta nu inseamna ca nu pot fi inteles si experiat.
La fel si harul, desi este o taina cum exista aceasta manifestare a Dumnezeirii Sfintei Treimi, totusi poate fi experiata.
Dar harul nu se impartaseste decat in anumite conditii, si intreaga Biserica marturiseste despre aceasta. Harul este lucrarea Duhului Sfant si stim ca Duhul Sfant nu este cu ereticii.
Nu poate fi Duhul Sfant si cu cei ce cred ca El purcede doar de la Tatal si cu cei ce cred ca el purcede de la Tatal si de la Fiul, distrugand astfel unitatea Sfintei Treimi (catolicii)
Nu poate fi Duhul Sfant cu cei ce nu cred ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu sau cu cei ce o necinstesc pe Sfanta Maica a Domnului.
Dar stim ca sunt si alte duhuri, care nu au astfel de "complexe". Duhul ereziei de exemplu nu are nicio problema a se salaslui in inimi rasaritene sau apusene.
Dar Duhul Adevarului, Care de la Tatal purcede, nu poate fi decat cu cei care marturisesc adevarul, si nu minciuna.
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si pe toate le plinesti, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre!