În prealabil postat de Alin75
E vară ! Stațiunile sunt pline. Pe plajă, relaxarea este în toi. Trupuri dezgolite, nonșalanță exacerbată, râsete drăcești ici și acolo. Băutura curge la terasele amplasate în apropiere. Este sezonul estival ..în care ochii ies îndeosebi din orbite, la vederea goliciunii nerușinate. Este clar ! Se studiază anatomia corpului uman . Sunt elevi studioși, pesemne !
În văzul tuturor, mămicile creștine fără de haine, își educă în duh ortodox copiii. Necredința și îndrăzneala lor, smintesc lumea, de care ele nu au habar. Și oricum nu le-ar păsa. E concediul lor, și se pot purta și destrăbăla la alegere.
Tinerii, adunați în jurul focului, cântă și dansează jocuri păgânești. Asta, din pricina educației alese a părinților lor. Le-au dat bani de drum, de cazare și de mâncare
dar ei îi risipesc pe băutură. Vama Veche colcăie de draci. Tineri de nici 15 ani își pun la prematură încercare ficatul, stomacul și celelalte organe , cu băutură.
Beția ! este cuvântul de ordine. Ea îi unește pe tineri la păcate, la rock hipnotic, la depravare fizică și psihică.
Asfixiați în norii de fum de țigară, ei se cred Stăpânii Lumii
și nimeni nu poate aduce vreun argument, în fața căruia ei să recunoască că purtarea lor este greșită. Grotească.
În aceste oaze de păcat, lumea nu mai știe ce este aceea Cruce. Crucea nu mai are sfințenie, deși sângele Mântuitorului nu s-a șters de pe lemn.
Chipul acoperit și smerit al Fecioarei Maria, este profanat la tot pasul.
Dar, nu-i nici o problemă
cei cu dezlegare de la duhovnic, au aprobarea de a se manifesta după duhul lumii.
Maica Domnului lăcrimează ! Apele mărilor și oceanelor sunt mai puține decât plângerea Sfintei Născătoare de Dumnezeu. Sufletul ei este sfâșiat de mamele de pretutindeni.
La un moment dat Mântuitorul apare pe plajă ! Cu nesfârșit respect și bun simț, își întinde vederea asupra priveliștii de iad. Oamenii se vânzolesc unii pe lângă alții, precum în furnicarul de foc nestins al gheenei.
Mântuitorul, nu-și dezvăluie prezența ..dar se plimbă peste tot, și observă trupurile încinse și lipsite de orice pudoare, cum își fac propria voie antihristică (adică potrivnică lui Hristos ; opusă )
Domnul Iisus pășește, din ce în ce mai îngândurat, și cugetă :
- Da ! Iată, și-au însușit învățăturile mele ! Ei sunt vrednici de Mine. Dragii mei ucenici ! Ei
și numai ei au înțeles cum să plângă pentru ocara și patimile pe care le-am purtat.
- Mă duc acum să le gătesc lor loc, lângă drepții Tatălui Meu ! Îi voi așeza la sfânta masă cu ierarhii, cu mucenicii, cu mărturisitorii, sfinții și creștinii care cu dragoste și frică au slujit Tatălui Ceresc.
Mântuitorul se pregătește de înălțarea la ceruri, nu înainte de a adăuga:
-Aceste vase alese ale Mele, nu au nevoie de haine, căci trupurile lor s-au curățit prin pocăința de fiecare zi.
-Jertfa Mea, dragostea Mea, răbdarea Mea, milostivirea Mea, iertarea Mea, ajutorul Meu lor, speranța ce le-am dăruit, toate au dat rod.
Vița de vie, prin mlădițele Ei ..trebuiesc culese !
Amin !
(Adu-ți aminte, Doamne, de mine și ajută-mi să nu-mi ascund fața în mâini când voi fi înaintea Ta)
|