Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Draga anna, nu-i pot condamna pe bunicii tai ca au lasat ortodoxia pentru a fi ajutati la batranete. Numai Dumnezeu poate aprecia daca au facut bine sau nu.
Iata mi-ai amintit de Esau, care pentru manacarea pierdutdreptul de prim nascut.
Facerea
Cap. 25
31. Iacov însă i-a răspuns lui Isav: "Vinde-mi mai întâi dreptul tău de întâi-născut!"
32. Și Isav a răspuns: "Iată eu mor. La ce mi-e bun dreptul de întâi-născut?"
33. Zisu-i-a Iacov: "Jură-mi-te acum!" Și i s-a jurat Isav și a vândut lui Iacov dreptul său de întâi-născut.
34. Atunci Iacov a dat lui Isav pâine și fiertură de linte și acesta a mâncat și a băut, apoi s-a sculat și s-a dus. Și astfel a nesocotit Isav dreptul său de întâi-născut.
Mi-ar parea rau,ca bunicii tai sa fie in aceeasi situatie.
Dar bunicii nu mai aveau alte rude, care sa-i ajute? Eustiu ca in mod normal oamenii isi ingrijesc batranii, sau angajeaza pecinva sa ii ajute; nu-i lasa de izbeliste si apoi ii critica pe vecini, nu?!?
|
Nu au fost lasati de izbeliste.. Cineva i-a ingrijit.. Dar, vezi, lucrurile acelea erau impresionante.. De ex. bunicii mei au fost adusi la Bucuresti (sa locuiasca cu noi) si baptisti din sat (din Ardeal) au venit sa-i viziteze in mai multe ocazii.
Eu inteleg (macar in parte) ce inseamna lepadarea ortodoxiei.. nu pot decat sa sper in mila lui Dumnezeu. Dar ortodocsii inteleg ca au o responsabilitate fata de cei din jur? Exemplu personal este mai mult decat o mie de cuvinte.
Am cunoscut oameni care dadeau dovada de un spirit crestin autentic, fara a fi ortodocsi. (Iarna trecuta era un ger cumplit afara.. aveam o vecina saraca. Ma intalnesc cu ea in fata liftului:cara o plapuma. Vazuse afara un om fara adapost si ii ducea plapuma ei! A fost o lectie!). E cel mai simplu sa judeci pe altii pe considerente religioase!