View Single Post
Vechi 03.05.2009, 18:50:52
gaborlayos's Avatar
gaborlayos gaborlayos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Hristos a împlinit și a înlocuit legea veche cu porunca iubirii:

Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti."

Roman]ă[/font]tească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca leg[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]mânt ve[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR]."

De ce nu țineți așadar toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?

Vă dau niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți.
Să vedem ce mai spunea legea veche:
Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]p[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]zi[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ț[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]i zilele Mele de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește"

Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihn[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]i c[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000] „este lege ve[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ș[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]nic[/COLOR][COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]ă[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
pt. o mica lamurire....cred ca acela care mai leagana colaci inaintea
D-lui e dupa vechea lege....adventistii din cate cunosc eu respecta
doar cele 10 porunci....ca sa spui ca sa nu furi..sa nu minti....sa nu ai idoli
nu mai e valabil....inseamna sa intelegi total gresit scripturile.....asadar ..
..cine mai tine legea veche?.....cine mai aduce bucate de mancare acum cand
Jertfa Deplina a fost adusa ?....degeaba oare a scapat mielul preotul
in templu cand Isus se jertfea pe Cruce?.....iata ca lucruri simple si
clare aratate de scripturi...multa lume le intelege pe dos.....sa ne dea
D-ul intelepciune si un caracter ca si cel din ....Fericirile de pe Munte......