Rugă
Nu mă bate , Doamne Sfinte, în mânia ta cea mare, / În urgia Ta, Părinte , nu-mi aduce azi mustrare ! / Milă ai de mine, Doamne , vindecă a mele oase, / Care tremură acuma, slabe și neputincioase ! / Sufletul în mine, Doamne , tulburat e astăzi foarte. . . / Tu, cu mila Ta, Stăpâne , până când vei sta departe ? / Doamne-ntoarce-Te la mine, - mila Ta să mă încapă; / Pentru mila Ta, de moarte sufleul meu azi îl scapă . / Căci de Tine amintire nu mai e-ntr-al morții vad : / Cine poate să-Ți aducă, Doamne , laudă în iad ? / Istovit sunt de suspine. . .Nopțile , mereu îmi scald / Așternutul și-ntreg patul , Doamne Sfinte , cu plâns cald ! / Peste ochii-mi au pus ceață întristarea și necazul, / Iar vrăjmașii-mi fără număr, mi-au îmbătrânit obrazul ! / Depărtați-vă de mine toți, voi făcători de rele, / Fiindcă Domnul auzita-a glasul pângerilor mele ! / Auzitu-mi-a suspinul, tânguirea de cuvinte / Și-a primit, Prea milostivul, rugăciunea mea fierbinte ! / Tremure acum vrăjmașii, când aude-mă Preasfântul / Și-ntr-o clipă ei să fie pleava care-o suflă vântul !