View Single Post
Vechi 04.05.2009, 09:09:05
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Am fost indignata de prima data cand am citit titlul acestui topic. Din aceasta cauza nici macar nu m-am apucat sa citesc ce se scrie in el. In noaptea asta insa mi-a venit ideea sa-mi spun parerea si citind parerile tuturor celor ce ati scris, am ramas placut surprinsa, luchian, de faptul ca ai gasit de cuviinta sa atragi atentia asupra acestui fapt, care pe mine personal, m-a socat. Dumnezeu este pretutindeni, ne lasa liber arbitru a face un lucru bun sau un lucru rau. Intradevar ingerul pazitor ne insoteste peste tot, se bucura cand mergem pe drumul cel bun si cu siguranta ne trage de maneca cand o luam pe cai gresite, dar noi nu avem timp sa simtim aceasta tragere de maneca, suntem prea mandri, prea orgoliosi, prea plini de noi, fiecare avem impresia, ca noua nu ni se poate intampla nimic rau, doar altora si din pacate nu este asa. O clipa, o secunda, un moment este suficient ca viata noastra sa ia o intorsatura neasteptata. Nu putem sluji la doi stapani! As fi bucuroasa daca adminul ar putea schimba titlu, asa cum a propus luchian :" mersul la discoteca te desparte la Dumnezeu ?"
Daca titlul propus ar indica ceea ce am vrut sa spun, l'as ruga si eu pe admin (daca se poate) sa schimbe titlul, insa acesta nu mi se pare suficient de elocvent. In pagina a doua chiar am spus de ce am ales aceasta varianta. Rescriu un pasaj de acolo:

"A spune ca si Domnul merge acolo scandalizeaza tocmai prin neintelegerea iubirii Lui celei mari de catre noi. Faptul ca privim cu ura, cu rautate sau cu respingere (ne toti dintre noi) pe cei care merg acolo arata tocmai acest lucru, ca nu intelegem iubirea lui Dumnezeu fata de cei ce obisnuiesc sa stea pe acolo. Daca spuneam "ne desparte de Dumnezeu mersul in astfel de locuri" era ceva ce nu scandaliza prin nimic, caci pare ceva banal. Dar tocmai titlul ales arata socul pe care il simt babutele sau habotnicii care inchipuie pe Fiul cel Mare din parabola, care, stand acasa, si'a aratat lipsa de dragoste fata de fratele sau cel intors, vazand cum tatal privea mereu spre "tara cea straina". Parintele Nicolae Steinhardt spune: "Hristos a venit sa ne scandalizeze!"

Mintea mea intelege foarte bine titlul initial. Daca un lucru ni se pare rau sau prost, aceasta nu inseamna ca si este asa. Mi'ar placea sa stiu mai exact ceea ce nu iti place la acesta, spre a indrepta cele gresite.

Reply With Quote