Citat:
În prealabil postat de scrabble
Numai ca in ortodoxie treaba sta invers, Sfintii Parinti talcuiesc scripturile si fac lumina acolo unde Biblia este de multe ori ambigua sau nu se pronunta asupra unor subiecte.
Sau asa am inteles. Cineva sa ma corecteze daca gresesc.
|
Nu gresesti scrabble,ce ortodox ar mai iesi din tine daca ai vrea ( esti mai smerit decit foarte multi de pe aici,si cu mintea stai bine...)
In mod normal copiii sint inscrisi la scoala in clasa 1,si apoi an de an crescind cu intelegerea , ajung si pe la integrale in clasa a 12-a.Protestantii si ecumenistii,pentru ca nu sint smeriti,se inscriu direct in clasa a 12-a,si pe masura ce inteleg tot mai putine,ajung la final in clasa 1.
Ceva,ceva a mai fost si Fani invatata de bine la St.Serge ( nu le-au stricat chiar pe toate )...Sfinta Scriptura se tilcuieste in Biserica,este Cartea Bisericii.Si cine o tilcuieste ? Duhul Sfint Dumnezeu.Si unde locuieste Duhul Sfint Dumnezeu ? In oamenii sfinti ( Sfintii Parinti ),in cei care indeplinesc poruncile lui Dumnezeu.
15.De Mă iubiți, păziți poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl și alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaște; voi Îl cunoașteți, că rămâne la voi și în voi va fi! ( Ioan,14 )
Este iar adevarat,ca putem citi Sfinta Scriptura,si este f bine sa facem aceasta , multi primind canon-medicament de la duhovmicii lor in acest sens.