View Single Post
Vechi 04.05.2009, 15:28:28
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Religia: Ortodox
Implicit Doamne ajuta!

Draga Dorin, imi pare rau ca am intervenit !
N-am luat in calcul faptul ca titlul reprezinta o forma metaforica a teoriei filozofice pe care ai vrut s-o dezvolti.
Acum, cand ma gandesc la Dumnezeu, nu ma gandesc filozofic, spun si scriu exact ce simt, ce gandesc, la intrebarea pusa.
Ca atare, cand am vazut titlul, am simtit o strangere in inima, ca si cum il chemam pe Dumnezeu, ca pe un prieten de scoala, de serviciu, sa vina cu noi la chef, la distractie. Ca Dumnezeu este prezent, ca ne sta in preajma, ca sta ascuns si-i trist de tot ce vede acolo, asta e altceva. Ca ai vazut icoane in diverse cluburi sau sali de discoteca, este un lucru imbucurator, dar ca reusitit sa va rugati cand muzica e data la refuz, sau cand bautura fura mintile unuia sau altuia, asta nu prea cred.
Exista clar diferente de opinii, cauzate si din diferenta de varsta pe care o am fata de cei voi, cei tineri.
Sa nu crezi ca n-am fost si eu la discoteca ( pe vremea mea ), ba da, am fost dar atunci nu ma gandeam ca Dumnezeu e cu mine acolo. Pe Dumnezeu il cautam cand ma intorceam acasa, ma rugam sa nu patesc nimic rau pe drum.
Pe Dumnezeu il cautam cand ma simteam rau fiind bolnava sau cand aveam de dat vreun examen. La chefuri, nunti sau diverse petreceri aveam alte prioritati ( din pacate ), sa fiu coafata, pensata, sa " arat bine ", eram si de fapt sant si acum o fire vesela, stiam tot felul de cantece, bancuri pe care le spuneam cu mult dezinvolt.
Trecand anii, mi-au crescut copii, discotecile n-au disparut, mergeau si ei la discoteca, dar eu stateam cu sufletul la gura sa ajunga sanatosi acasa, sa nu se lege cineva de ei, sa nu se bata pentru fete.
Multumesc bunului Dumnezeu ca mi-a dat copii buni, nu fumeaza si nu beau in exces dar le place distractia.
Bine a spus cineva, toate la timpul lor, voi sunteti tineri si aveti dreptul la viata, eu incet,incet, m-am retras spre locuri mai linistite, mai tainice si va admir din tot sufletul ca desi sunteti tineri, il cautati pe bunul Dumnezeu chiar si prin discoteci. Fie sa-L gasiti si sa-L pastrati langa voi tot timpul, sa va calauzeasca pasii pe cararea care duce spre mantuire, sa va dea sanatate si numai ganduri bune.
Sa ramana draga Dorin titlul, asa cum ti l-ai dorit, iarta-ma pentru interventie, asa am simtit, asa am scris. Doamne ajuta!