Citat:
În prealabil postat de scrabble
1. Pentru ca si eu pot sa ma joc la infinit cu flacara de la aragaz fara sa ma ard. Si daca flacara sfanta nu arde, de ce nu ia nimeni o lumanare din aia mare, de botez, si nu si-o tine aprinsa in cap, sa vedem daca ii ia foc parul sau nu? De ce nu arunca o galeata cu benzina peste focul respectiv, sa vedem ce se intampla? Pielea, parul, unghiile si benzina sunt materiale inflamabile. Daca Sfanta Lumina nu arde hainele de pe oameni, te tine sa arunci o galeata de benzina pe tine si apoi sa vedem daca iei foc sau nu? Pana unde merge siguranta asta de care dai dumneata dovada, bazandu-te doar pe marturiile catorva "mii" de ortodocsi?
|
Nu stiu daca se vede in videoclipurile postate (parca era pe undeva), unii din cei care dau cu focul pe fata au barbi.
Ar trebui sa ia foc instantaneu, exact cum spui si tu.
Pe urma, acel foc nu arde doar la bun inceput..pe urma se comporta ca orice foc obisnuit.
Daca tu vrei sa verifici personal, n-ai decat sa te duci acolo.
Faptul ca tu si cei ca tine contesta autenticitatea a ceea ce s-a intamplat acolo, NU este un ARGUMENT.
Asa cum si faptul ca focul se poate face cu chibrituri, iasca, lemne frecate, fosfor, etc. nu inseamna ca Dumnezeu n-a trimis foc din cer si a ars jertfa lui Ilie ci Ilie a facut el o "smekerie" si i-a pacalit pe preotii lui Baal.
"2. Desigur, dar gresala dumneata e ca ai impresia ca eu, ca sceptic, trebuie sa demonstrez corectitudinea si seriozitatea controlorilor, cand, de fapt, cei care sustin inalta conduita morala a acestora trebuie sa faca dovada."
De cei ai impresia ca vreun ortodox ar vrea sa te convinga pe tine ca acela este un miracol autentic?
Miracolul este pentru cei dispusi sa creada.
De altfel nimeni nu cred ca ti-a demonstrat tie ca Dumnezeu chiar s-a intrupat din fecioara acum 2000 ani si a murit pentru pacatele tale si a inviat, nu-i asa?
Faptul ca exista versiuni alternative nu inseamna ca ceea ce scrie mai sus nu s-a intamplat si nu inseamna ca un credincios sau Dumnezeu e obligat sa te teleporteze in timp acum 2000 ani sa vezi tu personal cum stau lucrurile.
Citat:
Daca evreii ar fi dorit sa faca rau crestinilor, ar fi interzis cu totul accesul acestora la Sfantul Mormant, dar stim noi ce intelegeri exista intre guvernul israelian si lumea ortodoxa?
|
Pentru ei este in primul rand un fenomen turistic care le aduce venituri substantiale.
Si n-ar risca in fata opiniei publice sa fie acuzati de intoleranta religioasa si sa ofere o baza reala de data asta pentru antisemitism.
Citat:
Frumoasa si incercarea cu zidul, dar eu nu am nici un zid in fata, eu doar pun intrebari pentru ca nu am raspunsuri si ma indoiesc pentru ca este foarte mult loc de indoiala.
O minune adevarata nu mi-ar fi lasat loc nici de una, nici de alta.
|
Daca Dumnezeu ar fi vrut sa starpeasca indoaial fara doar si poate ar fi facut-o. Insa prefera sa se lase cunoscut in alt mod decat cel care nu lasa nici o umbra de indoiala.
Orice minune poate fi contestata pana la urma, cel putin atat timp cat n-ai fost de fatza.
Daca vrei intr-adevar sa-ti lamuresti problema ar trebui sa faci un drum pana acolo desi o sa fie cam greu sa fii in biserica Sf. Mormant..