05.05.2009, 13:08:58
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Imi pare rau, nu am timpul necesar sa citesc TOATE mesajele tale ca sa-mi dau seama cum gandesti.
Citesc cateva pagini de la inceput si cateva de la sfarsit pe fiecare topic si cam atat desi probabil ar fi intr-adevar mai corect si eficient sa le citesc pe toate si desi bunavointa as avea, asa cum am spus timp nu.
Definitia pe care o dai miracolului este din perspectiva ta asupra vietii crestine, si fiind cea a unuia care nu traieste aceasta viata este una exterioara si din acest motiv si incomplenta.
Nu neg ca ea s-ar potrivi UNORA din cei care isi spun crestini, dar asta nu inseamna ca este definitia completa si atotcuprinzatoare a miracolului.
Miracolul este o chestiune personala in primul rand si desi poti da MARTURIE despre el, cel care il asculta nu-l va percepe niciodata ca atare, la fel ca tine sau poate chiar deloc.
Si cand spun "chestiune personala" ma refer la faptul ca nu are de a face doar cu lumea fizica, apropo de exemplul tau cu focul.
Explicatii alternative se pot gasi oricand daca esti determinat sa fii sceptic pana la capat.
Marturiile despre miracole pot convinge doar pe cei care au trait la randul lor un miracol la un moment dat si stiu ca astfel de lucruri SUNT POSIBILE.
Si repet ce am scris si ultima data, nimeni nu are obligatia sa te convinga in acest sens, nici macar Dumnezeu.
Asta nu inseamna ca daca vei cere cu adevarat de la Dumnezeu un semn, nu ti-l va da. Dar asta doar in anumite circumstante, cand intr-adevar vei avea nevoie de asa ceva.
Deocamdata simti doar nevoia de a-i contrazice pe altii si a le oferi explicatii alternative pentru ca la randul tau le-ai gasit "interesante" la un moment dat si probabil mai "sigure" decat indoielile care le presupune, la prima vedere, credinta.
|
Nu-i nimic, sunt de ceva vreme pe acest forum si mi-am facut cunoscute multe idei si principii. Am avut dispute pe teme religioase cu multi si sincer sa fiu imi e lene sa dezbat din nou aceleasi argumente. Nu esti singurul cu sub 30 de mesaje care se zbarleste cand citeste ce scriu. Vrei raspunsuri? Cauta-le.
|