View Single Post
Vechi 05.05.2009, 16:19:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Scrabble.. daca exista sau nu extraterestrii.. eu cred ca este irelevant pentru un crestin.
Universul este intr-adevar f mare, dar a te gandi la creatia lui Dumnezeu in termeni de economie/risipa sau eficienta mi se pare hilar!!!! Acesta este un mod omenesc de a vedea problema!
Vezi bine ca Dumnezeu NU face economie: viata este mult mai lunga decat timpul pocaintei sau al iubirii! Este posibil sa fim unici, iar tot universul sa fie creat doar pentru noi!! De ce nu???
Ganditi-va ca Iisus s-a rastignit pentru noi!!
Si va este greu sa concepeti ca am putea fi singuri in univers????
Eu incerc sa adun argumente pro scripturale, ca exista alte civilizatii:

Matei 24, 31: Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.

Marcu 13, 27: Și atunci El va trimite pe îngeri și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului.

Ioan 10, 16: Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor.

Din rugaciunea Euharistiei: "Beti dintru acesta toti, ca acesta este sangele meu, al Legii celei noi, care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor." - compilatie intre Luca 22, 20 si Marcu 14, 24

Primele doua versete imi arata clar ca ingerii vor alerga atunci si vor aduna de la o margine la alta a cerului (sau de la marginea pamantului pana la marginea cerului) pe alesii Lui - aici nu mai e vorba de ingeri, pentru ca ei insisi vor fi cei care ii vor aduna pe "alesi", nu? Deci cine sunt acei alesi care locuiesc prin Univers, nu pe Pamant?

Ultimele doua argumente pot fi combatute, caci Hristos S-ar fi referit la evrei si la neamuri, insa nu are nimeni certitudinea. Poate ca a mentionat oamenii si alte fiinte ne-pamantene.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote