Cea mai inteligenta(inteleapta) fiinta creata e Maica Domnului.
Satana inainte de cadere era heruvim dar Dumnezeu ne arata caci datorita mandriei i s-a intunecat intelepciunea.
Acum se intelege ca nu mai este intelept.
"11. Si a fost cuvântul Domnului catre mine si mi-a zis:
12. "Fiul omului, plânge pe regele Tirului si-i spune: Asa zice Domnul Dumnezeu: Tu erai pecetea desavârsiri, deplinatatea întelepciunii si cununa frumusetii.
13. Tu te aflai în Eden, în gradina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze si diamante, cu crisolit, onix si iaspis, cu safir, smarald, carbuncul si aur; toate erau pregatite si asezate cu iscusinta în cuibulete si puse pe tine în ziua în care ai fost facut.
14. Tu erai heruvimul pus ca sa ocrotesti; te asezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc.
15. Fost-ai fara prihana în caile tale din ziua facerii tale si pâna s-a încuibat în tine nelegiuirea.
16. Din pricina întinderii negotului tau, launtrul tau s-a umplut de nedreptate si ai pacatuit, si Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare si te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat.
17. Din pricina frumusetii tale s-a îngâmfat inima ta, si pentru trufia ta ti-ai pierdut întelepciunea. De aceea te-am aruncat la pamânt si te voi da înaintea regilor spre batjocura.
18. Prin multimea nelegiuirilor tale, savârsite în negotul tau nedrept, ti-ai pângarit altarele tale; si Eu voi scoate din mijlocul tau foc, care te va si mistui; si te voi preface în cenusa pe pamânt înaintea ochilor tuturor celor ce te vad.
19. Toti cei ce te cunosc între popoare se vor mira de tine, vei ajunge o groaza si în veci nu vei mai fi". "
|