Un copil care citea astfel de carti si urmarea acest tip de filme a inceput sa aiba niste vise ciudate, iar ziua se comporta ca un demonizat uneori. Parintii lui au fost nevoiti sa mearga cu el pe la psihiatru si apoi pe la biserici. Cu greu si-a revenit din starea aceea.
Exista cartile copilariei care au farmecul lor, carti al caror mesaj cultiva sentimente si valori in conformitate cu cerintele unei educatii sanatoase si morale. Trebuie sa le cautam si sa-i incurajam pe copii sa le citeasca pe acelea. E nevoie de timp, de rabdare, caci nu-i chiar atat de usor sa mai fii un bun parinte in zilele noastre. Banii sunt atat de imporanti, iar copilul se incapataneaza sa ceara si altceva decat jucarii, haine si mancare. Vrea timp din timpul nostru. Vrea sa nu-l consideram doar un vecin care poate sa faca ce vrea in camera lui. Calculatorul pe care am dat nu stiu cat nu tine loc de mama si de tata. O vorba potrivita spusa la momentul potrivit face minuni.
Ca parinti, nu avem dreptul sa ne batem joc de copiii nostri punandu-le la dispozitie carti care necesita un discernamant specific adultului. Comitem un pacat grav. Daca-l ucidem pe copil pe plan spiritual e la fel de grav ca si cum l-am fi ucis prin avort sau in alt mod.
|