View Single Post
Vechi 06.05.2009, 10:01:07
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

"De asta era vorba,de asta vorbea Ory(sau cel putin asta implica,sau asta am inteles eu)"
Da Fani,exact despre asta am vrut sa spun,despre cele scrise de tine mai sus,nu putem sa ne pretindem aproape de Hristos,daca nu e simtim aproape de semeni,nu putem pretinde ca ne jertfim pentru Hristos,daca nu suntem capabili sa ne jertfim pentru cel de langa noi.Iar aceasta jertfa si aceasta simtire de atasament fata de semenii nostri trebuie sa fie mult mai ampla,mult mai profunda decat o concep crestinii,adica intr-un mod atat de superficial,de cele mai multe ori.Asta ma intriga cel mai mult,fiindca Dumnezeu a facut totul pentru oameni si a cerut aceasta,iar oamenii au tendinta de-a face totul pentru sine...in mod paradoxal,in virtutea Lui Hristos.Pur si simplu nu intelegem,de aceia ne si tot contrazicem aici.Eu cred cu tarie ca aceasta credinta a oamenilor nu se poate vadi mai cu intelepciune si adevar,decat prin calitatea convietuirii alaturi de semeni.
Aproape toate scrierile Sf.care se aduce sunt prezentate atat de vag,aproape tweoriile despre credinta sunt afisate atat de banal,de parca ar avea o importanta doar prin sine si nu prin intelegerea lor dincolo de cuvinte,prin atitudinea noastra aici si acum fata de semeni.
NU AM SA CRED NICIODATA IN PEDEAPSA SI JUDECATA INSUFLATA DE SFINTI IMPOTRIVA OMULUI...asa cum se deduce din repetatele invocari aici pe forum.Daca am sti sa iubim cu adevarat,am mai spus asta,ne-ar umili toate aceste teorii....