Citat:
În prealabil postat de antoniap
Nu mi se pare lipsit de importanta a fi atent daca nu cumva documentele electronice ar putea avea efecte nocive asupra constiintei religioase. In ultimul timp s-a scris destul de mult pe aceasta tema. Iar Apocalipsa, capitolele XIII-XIV-XV, contine niste avertismente clare in aceasta privinta, Fani71
Scrierile Sfintilor Parinti au un mare rol in ne ajuta sa intelegem vremurile pe care tocmai le traim. Chiar daca multi preoti se tem sa vorbeasca deschis despre acest aspect, unii comunica cu credinciosii asa cum pot, prin pliante, spunandu-le in soapta la spovedanie. Unii s-au modernizat si spun si ei ce spune politica. De!
Sa vedem atunci cand se va pune problema primirii microcipurilor pe mana dreapta sau pe frunte cat de crestini vom mai fi. In vremuri de incercare a credintei vom vedea daca suntem buni de ceva. Vom fi capabili sa marturisim si noi credinta ortodoxa si sa refuzam microcipurile si numarul lui Antihrist? Sau ne vom bate cu pumnul in piept ca suntem mari crestini, dar vom accepta numarul lui Antihrist al carui semn este 666 in locul numelui de botez, ca sa fim in rand cu lumea?
|
Draga Antoniap, eu nu cred ca autorul Apocalipsei sf. Iona Evanghelistul se preocupa de cardurile noastre electronice in viziunile lui profetice... Iarta-ma, dar nu prea ma conving acest gen de avertismente. Apocalipsa e o carte mult prea profunda pentru a fi inteleasa asa de usor si cred ca exista multe interpretari supeficiale, catastrofiste.
Daca tine credinta noastra de putenea unuli numar sau un cod pe noi, atunci nu prea era puternica de la inceput!
Poate vor veni vremuri si poate nici nu sunt deoarte cand crestinii vor fi din nou persecutati.
de altfel in sec. 20 aceste vremuri revenisera si au fost multi noi martiri, dar nu pentru ca nu ar fi vrut sa poarte vreo uniforma, de exemplu, ci pentru ca il marturiseau pe Hristos.
Deci si in viitor, nu cred ca vom fi persecutati pentru exterioritati din astea, ci pentru credinta noastra si aplicarea ei in viata de toate zilele.
Sigur, daca mi s-ar cere sa port o medalie pe care scrie 'Nu exista Dumnezeu' ar fi altceva!!
Dar iti propun sa nu mai discutam despre asta aici, pentru ca exista un thread special, bine?
Daca vrei muta discutia asta acolo.