View Single Post
Vechi 06.05.2009, 13:38:06
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Cum corect a mai sesizat cineva mai sus, la inceputul universului nu existau zile. Ziua este un concept cu care avem de-aface doar pe suprafata unei planete - si nu in toate cazurile - daca acel corp ceresc arata aceeasi fata punctului in jurul caruia revolutioneaza, atunci pe o fata e zi in permanenta, in timp ce pe cealalta este noapte tot timpul. Exact cum e satelitul natural al Pamantului, Luna.

Dar e de inteles cum cei care au scris Geneza nu aveau cunostinta despre acest lucru, nici macar nu stiau ca stau pe suprafata unei planete, unui corp sferic. Din ce stiau ei, era foarte plauzibil ca acest ciclu de zi si noapte sa fi inceput odata cu inceputul lumii. Si cum sa exprimi ca Dumnezeul despre care scrii este atotputernic, altfel decat a-i atribui creerea lumii? Si nu numai ca a creat-o, dar a reusit sa infaptuiasca acest lucru foarte repede, pentru ca e atotputernic. Si cum ii explici unui om din antichitate ca cineva e atotputernic? Vorbind pe limba lui si folosind concepte cu care e familiar:

Vasile construieste din lemn o masa cu scaune in doua saptamani.
Dumnezeu construieste lumea cu tot ce e in ea in sapte zile.

Audienta ramane cu gura cascata. Metafora este gata.

Acum am mai crescut si stim ca ziua si noaptea sunt ceva limitat la bolovanii care se invart in jurul stelelor. Bineinteles, numai daca nu crezi in continuare ca lumea are 6000 de ani si ca nimic din Biblie nu e metaforic.
http://en.wikipedia.org/wiki/World_population

La acest link se da populatia globului la diferite momente istorice.Am sa o iau in sens invers:

6,7 mld in 2008, 2,5 mld in 1950, 1,2 mld in 1850, 791 mil in 1750, 310 mil in 1000, 200 mil in anul 1, 100 mil in anul 500 BC,...in anul 10 000 inainte de Hristos se spune ca erau 1 milion de oameni pe pamint.

Parerea mea este ca la anul 5-6000 inainte de Hristos nu se mai afla nici un om pe pamint,sau poate 2 ( Adam si Eva )...nu sint departe de statisticile lor.Uitati-va cit de mult creste populatia in ultimile sute de ani ( in raport vb ),si cit de putin inainte de Hristos.
Oricum,ei spun ca primii oameni au aparut cu peste 2 milioane de ani in urma.Oare acestia nu se inmulteau ?

Matematic,daca plecam de la doar 2 oameni,iar ei se dubleaza ca numar la fiecare 100 de ani,in 6400 de ani populatia ar fi 18446744073709525000...adica pamintul facea implozie datorita greutatii,devenind o gaura neagra.
Daca populatia se dubleaza la 200 de ani,ar fi ajuns la un rezonabil 4,3 miliarde.

Este interzis a se calcula,plecind numai de la 2 oameni ( probabilistic,poate mii de maimute s-au transformat in oameni,si au inceput si acestia sa se inmulteasca ),la ce numar s-ar fi ajuns in zilele noastre ? Cred ca nu ar fi stele,planete,meteoriti,fire de nisip,atomi,..etc...toate la un loc adunate...sa egaleze numarul oamenilor rezultati.
Daca mai aduni si toate animalele care au trait si inmultit in zeci,poate sute de milioane de ani....cred ca pamintul de la 1 m in jos,pina in centrul lui,este format numai din schelete de oameni si animale.

....si gata cu metafora!