Subiect: Harry Potter
View Single Post
Vechi 06.05.2009, 15:29:27
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit ironie!!

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce spune autoarea:
"I think it's absolute rubbish to protest children's books on the grounds that they are luring children to Satan," Rowling told a London Times reporter in a July 17 interview. "People should be praising them for that! These books guide children to an understanding that the weak, idiotic Son Of God is a living hoax who will be humiliated when the rain of fire comes, and will suck the greasy cock of the Dark Lord while we, his faithful servants, laugh and cavort in victory."
Te rog, anna21, da-ne referinta exacta. E prima data cand aud asa ceva; eu am citit ca autoarea a zis ca e crestina desi nu prea practicanta.
Stiu ca a zis ca de fapt ea nu crede in vrajitorie si a dat sa se inteleaga ca e o conventie literara, un cadru.

Oare nu este o ironie sau un citat din altcineva? Din cate o stiu eu, dincarti, are genul asta de a raspunde ironic. Cum as fi putut eu raspunde eu aici de exemplu, ironic: 'da, anna21, asa e, hai sa mergem in piata orasului si sa punem pe foc cartile astea. cel mai bine s-o luam si pe autoarea lor si s-o ardem pe rug!' :-))

Si nu s-ar potrivi de loc vorbele astea cu ce stiu ca a zis in general, si cu cartile, pe care le stiu foarte bine.
Te rog, sursa!

Cineva a mai zis aici ca oamenii nevrajitori (muggles) sunt tratati ca niste redusi mintali. Eu care am citit cartile va pot spune ca nu e adevarat. Voldemort, personajul negativ, si acolitii lui, cred asa, si in ultimul volum cand vin la putere omoara multi muggles si ii persecuta pe vrajitori nascuti din muggles. este un fir rosu in toata cartea, o trasatura a lor, care aminteste de rasismul nazist. Harry si prietenii lui ii apara pe muggles si pe muggle born.
Sunt criticati numai unchiul si matusa lui Harry, pentru ca sunt redusi la minte si rai.
Reply With Quote